3.4 C
București
duminică, 5 decembrie 2021
AcasăSpecialExtremiștii Beke Istvan Attila și Szocs Zoltan, care plănuiau un atentat la...

Extremiștii Beke Istvan Attila și Szocs Zoltan, care plănuiau un atentat la Târgu Secuiesc, trimiși în judecată

Extremistul Beke Istvan Attila, care plănuia un atentat la Târgu Secuiesc, a fost trimis în judecată de procurorii DIICOT pentru săvârșirea infracțiunilor de tentativă la infracțiunea de atentat contra unei colectivității și nerespectarea regimului materiilor explozive.

De asemenea,Szocs Zoltan​ este trimis în fața magistraților pentru instigare la infracțiunea de atentat contra unei colectivități și instigare la infracțiunea de nerespectarea regimului materiilor explozive.

Citește și: Extremistul Beke Istvan Attila, care plănuia un atentat la Târgu Secuiesc, rămâne în arest preventiv

”Prin actul de sesizare s-a reţinut că, începând cu anul 2014, pe teritoriul României a fost semnalată preocuparea unor cetățeni străini și cu dublă cetățenie pentru alimentarea interesului membrilor extensiei în România a structurii naționalist-extremiste ungare ”Mișcarea de Tineret 64 de Comitate” – HVIM pentru dezvoltarea propriilor abilități fizice, în vederea inițierii de acțiuni violente care să conducă la materializarea obiectivelor autonomiste și revizioniste promovate prin mesaj public de membrii respectivei organizații iredentiste (refacerea ”Ungariei Mari”)”, transmite DIICOT.

Astfel, la data de 10.10.2015, în cadrul unei ședințe la care au participat membrii organizațiilor locale ale extensiilor în România ale HVIM Ungaria, Szocs Zoltan​ – președinte al HVIM Transilvania, i-a trasat lui Beke Istvan Attila, președinte al organizației Târgu Secuiesc a HVIM Transilvania, sarcina de a confecționa un dispozitiv exploziv improvizat pe care să-l detoneze în public, pe raza județului Covasna, în data de 1 Decembrie 2015, în timpul manifestațiilor prilejuite de sărbătorirea de către etnicii români a Zilei Naționale a României.

Szocs Zoltan​  l-a determinat pe inculpatul Beke Istvan Attila să-și asume în fața șefului ierarhic pe linie de organizație HVIM executarea acțiunii ordonate în realizarea căreia ulterior acesta a efectuat demersuri de procurare a mijloacelor și instrumentelor necesare confecționării unui astfel de dispozitiv.

Judecarea cauzei, dosarul a fost  înaintat spre competentă soluţionare Curţii de Apel București.

Cele mai citite

De ce se scumpește pâinea

De ce se scumpește pâinea este o întrebare pe care și-o pun tot mai mulți români. Întrebarea este justificată în condițiile în care România...

Subvențiile pentru fermieri vor fi blocate dacă nu lucrează pământul

Subvențiile pentru fermieri vor fi blocate dacă aceștia nu lucrează pământul, a anunțat, duminică, ministrul Agriculturii. Adrian Chesnoiu, noul ministru, a declarat la postul de...

Incendiu puternic în Popești Leordeni. Arde un depozit pe șoseaua de centură

Un incendiu puternic în Popești Leordeni s-a declanșat în dimineața zilei de duminică, 5 decembrie 2021. Incendiul s-a declanșat înainte de ora 7 dimineața...
Ultima oră
Pe aceeași temă