10.1 C
Bucharest
Sunday, 3 December 2023
HomeSpecialExplozie pe o stradă din Kiev

Explozie pe o stradă din Kiev

O explozie s-a produs, în noaptea de miercuri spre joi, pe o stradă din Kiev. Poliția nu a identificat, încă tipul explozibilului folosit, însă a precizat că nimeni nu a fost rănit, relatează agenţia Zik, conform Mediafax.

Anchetatorii au găsit alte două dispozitive explozibile după acest incident, potrivit sursei citate.

Aceasta este prima explozie produsă la Kiev de la începutul conflictului din Donbas, după ce mai multe astfel de deflagraţii au avut loc la Odesa şi Harkiv.

Ucraina este afectată de un conflict separatist care izbucnit în martie 2014 în regiunile Doneţk şi Lugansk, după anexarea Crimeei de către Rusia. Luptele s-au soldat cu peste 6.000 de morţi până în prezent, potrivit ONU.

La 12 februarie, grupul de contact, din care fac parte reprezentanţi ai Moscovei, Kievului, OSCE şi lideri separatişti proruşi din estul Ucrainei, a semnat la Minsk o înţelegere care vizează să pună capăt conflictului ucrainean. Înţelegerea a fost negociată în “formatul Normandia”, de către preşedinţii Rusiei Vladimir Putin, Ucrainei Petro Poroşenko, Franţei Francois Hollande şi cancelarul Germaniei Angela Merkel.

Armistiţiul a fost deja încălcat de către rebelii proruşi, care au preluat controlul asupra oraşului Debalţeve, un nod feroviar strategic din regiunea Doneţk, în estul Ucrainei.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă