9.5 C
Bucharest
Saturday, 2 December 2023
HomeSpecialEXPLOZIE la o fabrică de parfumuri din Onești. Doi muncitori au fost...

EXPLOZIE la o fabrică de parfumuri din Onești. Doi muncitori au fost răniți

Doi muncitori de la o fabrică de parfumuri din Onești au fost răniți, după ce o hală a explodat, relatează News.ro. 

Explozia a avut loc într-o hală de producere a substanţelor chimice pentru industria de parfumerie, situată în zona industrială a municipiului Oneşti, fiind urmată de un incendiu puternic care a cuprins întreaga clădire de 1.250 de metri pătraţi, conform reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bacău.

În urma deflagraţiei, doi muncitori au fost răniţi, suferind arsuri de gradele II şi III, în special la faţă şi la mâini, una dintre victime fiind în stare mai gravă.

În urma apelului la numărul de urgenţă 112, în zonă au fost trimise trei autospeciale de intervenţie cu apă şi spumă de la Detaşamentul Oneşti, în sprijinul pompierilor din plan local venind colegi de la Bacău şi Moineşti, precum şi de la serviciile private pentru situaţii de urgenţă de la trei societăţi de pe platforma industrială Oneşti, fiecare cu câte o maşină de intervenţie.

“În momentul în care ambulanţa SMURD a ajuns la locul incendiului, s-a constatat că cele două victime fuseseră transportate la Spitalul Municipal Oneşti cu maşini private. Incendiul a fost lichidat în mai puţin de două ore, urmând să fie stabilită cauza care a condus la producerea exploziei”, a declarat, luni, pentru News.ro purtătorul de cuvânt al ISU Bacău, Andrei Grecu.

La locul exploziei, a ajuns şi o autospecială de cercetare CBRN (chimic, bacteriologic, radiologic şi nuclear), care a prelevat probe de aer, apă şi sol pentru analiza substanţelor rezultate în urma exploziei şi a incendiului.

De asemenea, reprezentanţii Inspectoratului Teritorial de Muncă Bacău au declanşat propria anchetă în acest caz pentru a stabili dacă cei doi muncitori răniţi au fost victimele unui accident de muncă.

Cele mai citite

Primul român mort în Gaza ca prizonier al Hamas

Autorităţile israeliene au informat cu privire la decesul unei persoane cu dublă cetăţenie, israeliană şi română, ostatic în Fâşia Gaza, anunţă în această dimineaţă...

Conacul în care s-a hotărât Unirea, preluat de la Academia Română de CJ Galați, pentru restaurare

După zeci de ani în care a fost sediu IAS, loc de petreceri ale activiștilor PCR și motel „2 stele”, Conacul de la...

Primul român mort în Gaza ca prizonier al Hamas

Autorităţile israeliene au informat cu privire la decesul unei persoane cu dublă cetăţenie, israeliană şi română, ostatic în Fâşia Gaza, anunţă în această dimineaţă...
Ultima oră
Pe aceeași temă