-0.2 C
Bucharest
Friday, 8 December 2023
HomeSpecialExplozie în Egipt, în prima zi de alegeri prezidențiale

Explozie în Egipt, în prima zi de alegeri prezidențiale

O explozie puternică a lovit una dintre secțiile de votare în prima zi a alegerilor prezidențiale din Egipt, anunță ITAR-TASS.

Posturile locale de televiziune au transmis că un dispozitiv artizanal a fost amplasat în orașul El-Mahalla El-Kubra (80 km de la Cairo). Până în prezent nu raportate victime sau răniți.

Între 26 și 27 mai, egiptenii își aleg noul președinte. Mii de militari și ofițeri de poliție asigură securitatea în aceste zile.

Chiar înainte ca secțiile de votare să se deschidă, oamenii s-au așezat la coadă pentru a-și exprima opțiunea electorală.

Pe buletinele de vot figurează doar două nume: cel al ex-ministrului apărării – Abdel Fattah el-Sisi, un soldat, respins de egipteni după revoluție 2011, și al lui Hamdeen Sabahi, candidat din partea revoluționarilor civili. Acesta a candidat pentru președinție în 2011, dar fără succes.

 

Cele mai citite

Confruntări cu poliția la un marş al israelienilor de extremă dreaptă din Ierusalim

Confruntări cu poliţia au avut loc la începutul unui marş al israelienilor de extremă dreaptă joi seară la Ierusalim, potrivit martorilor, informează agenţia DPA,...

CM Handbal feminin: România a pierdut cu Germania 22-24, dar păstrează șanse matematice la calificare după ce Japonia a învins Danemarca cu 27-26

România a fost învinsă de Germania cu scorul de 24-22 (9-12), joi seara, la Herning (Danemarca), în Grupa a III-a principală a Campionatului...
Ultima oră
Pe aceeași temă