27.2 C
București
marți, 23 iulie 2024
AcasăSpecialExperimentul Reghecampf, singurul nereuşit

Experimentul Reghecampf, singurul nereuşit

Gloria Bistriţa s-a specializat în ultimii ani pe creşterea şi, mai apoi, lansarea de antrenori. Preşedintele Jean Pădureanu a avut încredere, rând pe rând, în Ioan Ovidiu Sabău, Marius Şumudică şi Laurenţiu Reghecampf, toţi aflaţi la debutul carierelor în prima ligă. Dintre toţi, Sabău a rezistat cel mai mult la Bistriţa, de unde a ales varianta unei posibile performanţe la FC Timişoara. „Moţul” a refuzat, cu timpul, multe oferte pentru a sta alături de „Tata Jean”, lucru pe care „Lordul” l-a apreciat şi a rămas în relaţii bune cu Sabău şi acum. Nu la fel stau lucrurile cu Marius Şumudică, cel care a profitat de mâna întinsă de către Pădureanu şi a făcut din Gloria una dintre echipele greu de bătut în sezonul trecut. La prima ofertă avută, însă, Şumi a decis să-l lase cu ochii în soare pe cel mai în vârstă preşedinte din Liga I. Cei doi s-au contrat de câteva ori destul de dur prin presă şi nu pare a mai fi cale de împăcare între ei. Laurenţiu Reghecampf a fost următorul pe lista Gloriei. Acestuia i s-au acordat puteri depline la club prin funcţia de manager general, dar Reghe a dus-o pe Gloria pe un loc retrogradabil după 11 etape.

Prietenii nu se uită

Pădureanu nu a mai dat dovadă şi în acest caz de răbdare şi l-a demis, „în condiţii amiabile”, pe fostul fundaş dreapta. „Când jucam bine pierdeam, când jucam prost pierdeam şi cred că era necesară această schimbare. Astfel, din cauza rezultatelor slabe, am decis să ne despărţim de Reghecampf”, a spus „Lordul”. Oficialul Gloriei nu a mai vrut experimente cel puţin pentru acest campionat şi a apelat la prietenii săi vechi. Pe modelul Florin Halagian, Pădureanu l-a contactat pe Nicolae Manea, 56 de ani, care a acceptat în câteva minute să se întoarcă la Bistriţa. „Am petrecut destui ani ca jucător aici şi mă bucur că m-am reîntors. Aici e ca şi familia mea, sunt foşti colegi cu care am jucat, este preşedintele Jean Pădureanu pe care îl regăsesc şi sper ca, împreună, să scoatem echipa la mal. Chiar dacă eram la Bucureşti, am urmărit meciurile Gloriei, pentru că echipa a rămas în inima mea. Cu tărie spun că Bistriţa are o echipă foarte puternică şi jucătorii îşi vor arăta adevărata lor valoare. Eu am încredere în ei, trebuie să aibă şi ei”, a spus Manea. Primul meci pentru fostul rapidist va fi cu Steaua Bucureşti, vineri, de la ora 19:30.

Explicatie foto:”

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă