26.8 C
București
duminică, 26 iunie 2022
AcasăSpecialEXCLUSIV Fiscul nu mai are bani pentru paza sediilor din sud-estul României

EXCLUSIV Fiscul nu mai are bani pentru paza sediilor din sud-estul României

De la începutul lunii, constănțenii care au avut treabă la sediile ANAF au observat că oamenii de pază lipsesc. Același lucru se întâmplă în tot sud-estul României. „România liberă” a aflat și motivul pentru care se întâmplă acest lucru: nu mai sunt bani. 

„Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice Galați a primit bugetul de cheltuieli pe anul 2017 rectificat, iar la capitolul 50.01.20.01.30 are alocată valoarea de 0 lei pentru trimestrul IV”, spune Eugen Ciorici, director general DGFP Galați. La acest capitol bugetar intră alte cheltuieli și servicii pentru întreținere și funcționare. Trebuie remarcat că DGFP Galați a făcut tot ce i-a stat în putință. La data de 29 septembrie 2017, a finalizat o procedură de achiziție pentru astfel de servicii, dar, în lipsa fondurilor bugetare, contractele de prestări servicii nu pot fi întocmite/semnate.

 „DGRFP Galați a întreprins demersurile generale către ANAF în vederea reconsiderării unei suplimentări bugetare, astfel că, după aprobarea suplimentării, se vor semna contractele de prestare servicii la nivelul DGRFP Galați”, a mai spus Eugen Ciorici.

Regionala de la Galați are în subordine județele Brăila, Buzău, Constanţa, Galaţi, Tulcea, Vrancea.

Îngrijorare printre angajați

O parte din angajații direcțiilor finanțelor publice sunt îngrijorați de situația creată. Vorbim de instituții care rulează mulți bani zilnic. Banii nu rămân în sediile direcțiilor, sunt predați în fiecare seară, dar poate că nu toată lumea știe acest lucru. Lipsa pazei poate duce și la probleme cu clienții recalcitranți. Nu au fost semnalate astfel de cazuri, de la începutul lunii, dar un agent de pază are rolul de mai calma eventualele tensiuni.

În plus, și accesul în sedii este îngreunat. Dacă până acum deschidea ușa de la intrare omul de la pază, acum se fac duplicate la chei. Și contribuabilii sunt îngrijorați de această situație. „Ce se întâmplă dacă cineva fură un calculator în care sunt informații confidențiale?”, spune unul dintre ei. Cum aminteam mai sus, situația poate fi remediată imediat. Dacă ANAF acordă fondurile necesare, DGRFP este pregătită pentru semnarea contractelor.   

Consultă ziarul complet în format .pdf AICI!  

Cele mai citite

Planul Urbanistic General al Capitalei a fost anulat în instanță

Planul Urbanistic General (PUG) al Capitalei a fost anulat în instanță, printr-o decizie a Tribunalului București. Decizia instanței anulează Hotărârea Consiliului General al Municipiului București...

Imediat după ce Republica Moldova a devenit candidat la UE, Maia Sandu l-a sunat pe Klaus Iohannis

Imediat după ce Republica Moldova a primit statutul de candidat la UE, Maia Sandu l-a sunat pe Klaus Iohannis. Președinta Maia Sandu a făcut această...

Ministerul român de Externe ironizează declarațiile Rusiei despre „România Mare”

Ministerul Afacerilor Externe al României ironizează declarațiile Rusiei, care susținea că intrarea Republicii Moldova în UE ar însemna că se reface "România Mare". O...
Ultima oră
Pe aceeași temă