39.1 C
București
vineri, 12 iulie 2024
AcasăSpecialEvaziune fiscala cu produse petroliere

Evaziune fiscala cu produse petroliere

» Doua societati constantene au prejudiciat bugetul de stat cu peste 8 milioane lei in urma unor tranzactii cu produse petroliere.

» Garda Financiara a amendat mai multi comercianti care nu aveau case de marcat electronice fiscale.

Comisarii garzii financiare au verificat SC Farkas Led SRL Constanta, al carei administrator este Farkas Laszlo, cetatean ungur. Acestia au constatat ca societatea a vandut produse energetice (combustibil lichid greu pentru focare, motorina euro 3, benzina "eco premium"), emitand 104 facturi fiscale catre diverse societati din tara, in valoare totala de 19.674.629 lei. "Avand in vedere ca SC Farkas Led SRL nu functioneaza la sediul social declarat, neexistand posibilitatea verificarii inregistrarii operatiunilor in evidenta financiar-contabila, s-a prezumat un prejudiciu  adus bugetului de stat, in suma totala de 5.786.656 lei", a declarat Cristian Radu comisar-sef Garda Financiara Constanta. Controalele au continuat la SC Priority SRL Constanta. In acest caz s-a constatat ca societatea nu functioneaza la sediul social declarat si ca s-a aprovizionat cu produse energetice (motorina, uleiuri minerale, metanol etc.) de la societati tip "fantoma", in cantitate de 2.946,53 tone, producand bugetului de stat un prejudiciu in suma totala de 2.610.429 lei. "In ambele cazuri s-au intocmit sesizari penale transmise Parchetului de pe langa Judecatoria Constanta, precum si adrese catre Directia Generala a Finantelor Publice Constanta, in vederea stabilirii in intregime a obligatiilor fiscale datorate bugetului de stat", a precizat Cristian Radu. Acesta a precizat si ca au fost demarate actiunile de verificare a operatorilor economici ce-si desfasoara activitatea pe litoral, in cadrul protocolului intitulat "Parteneriat pentru litoral".

Au fost demarate actiunile de verificare a operatorilor economici ce-si desfasoara activitatea pe litoral." Cristian Radu

» Verificari in judet

Garda Financiara a controlat mai multe magazine din judet. La SC Phoenix Plus SRL, din Harsova, dar si la SC Saturn Star SRL, din Medgidia (ambele comercializau mobila), nu existau in dotare case de marcat electronice fiscale. Amenda aplicata in fiecare dintre cazuri a fost de 8.000 de lei. In cadrul unei actiuni de verificare efectuate in Piata agroalimentara din Eforie Nord, au fost aplicate amenzi de 8.000 lei si au fost confiscate diverse sume de bani, pentru ca operatorii economici care comercializau legume – fructe nu erau dotati cu case de marcat electronice fiscale.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă