21.7 C
București
luni, 22 iulie 2024
AcasăSpecialEurostat: Preturile la electronice in Romania, la fel cu cele din Germania

Eurostat: Preturile la electronice in Romania, la fel cu cele din Germania

Preturile practicate in Romania pentru electronice s-au situat, anul trecut, la 95% din media UE, nivel similar cu cel inregistrat in Germania si mai ridicat decat in unele state central si est-europene precum Polonia, Cehia sau Bulgaria, potrivit Biroului de Statistica al UE, Eurostat, consultat de Mediafax.

Romania a ocupat, la acest capitol, locul 27, Eurostat analizand 37 de state.

In Polonia, preturile au reprezentat 93% din media UE, in Cehia 92%, iar in Bulgaria 83%, potrivit unui studiu al Eurostat.

In acelasi timp, preturile din Romania au fost inferioare celor din Slovenia, unde au fost egale cu media UE, Ungaria (97% din media UE) si Slovacia (96% din media UE).

Cele mai ridicate preturi au fost inregistrate in Islanda, acestea fiind cu 41% peste media UE.

In ceea ce priveste preturile electrocasnicelor, Romania a ocupat anul trecut locul 27, la egalitate cu Muntenegru, preturile din cele doua state reprezentand 93% din media UE.

Si pentru aceste produse, preturile din Romania au fost apropiate de cele din Germania, stat care a ocupat pozitia 26, cu 94% din media UE.

Studiul Eurostat include preturile a circa 130 de electronice si a aproximativ 100 de electrocasnice, fiecare tara incluzand produsele tipice consumului intern. Eurostat a cuprins in analiza 37 de state europene.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă