20 C
București
duminică, 14 august 2022
AcasăSpecialGALERIE FOTO. Teodorovici și Nica au depus jurământul pentru Ministerele de Finanțe...

GALERIE FOTO. Teodorovici și Nica au depus jurământul pentru Ministerele de Finanțe și Fonduri Europene. Cum a reacționat fostul președinte Băsescu

UPDATE: Băsescu,o nouă reacție la numirea lui Teodorovici la Ministerul Finanțelor

UPDATE: Marius Nica a depus jurământul de învestire în funcția de ministru al Fondurilor Europene.

UPDATE: Eugen Teodorovici a depus jurământul de învestire în funcția de ministru al Finanțelor.

UPDATE: Ceremonia de învestire în funcțiile de ministru al Finanțelor și ministrul al Fondurilor Europene a început, în jurul orei 11.00.

La ceremonie participă președintele Klaus Iohannis, premierul Victor Ponta, președintele Camerei Deputaților Valeriu Zgonea, precu și președintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu.

UPDATE: Președintele Klaus Iohannis, a semnat, luni, decretul prin care îl revocă din funcția de ministru al Fondurilor Europene pe Eugen Teodorovici. De asemenea, șeful statului a demnat decretul prin care Teodorovici este numit ministru al Finanțelor, informează Administrația Prezidențială.

Tot luni, Klaus Iohannis a semnat decretul de numire în funcția de ministru al Fondurilor Europene pe Marius Nica.

–––

Eugen Teodorovici și Marius Nica depun, luni, la Palatul Cotroceni, jurământul de învestitură în funcțiile de ministru de Finanțe, respectiv ministru al Fondurilor Europene.

Ceremonia de depunere a jurământului de învestitură va avea loc la ora 10.00.

Citește și: Băsescu îl roagă pe Iohannis să rămână cel din 16 noiembrie 2014

Premierul Victor Ponta a anunţat, vineri, că Eugen Teodorovici va fi ministru al Finanţelor, iar funcţia acestuia de ministru al Fondurilor Europene va fi preluată de Marius Nica, până în prezent secretar general al Ministerului Muncii. Victor Ponta menţiona că propunerile au fost acceptate de preşedintele Klaus Iohannis.

Președintele Klaus Iohannis și prim-ministrul Victor Ponta „au convenit în cursul unei întrevederi la Palatul Cotroceni asupra desemnării” noului ministru de Finanțe în persoana lui Eugen Teodorovici, ministrul Fondurilor Europene, şi că la conducerea MFE va fi numit, în locul lui Teodorovici, Marius Nica, a precizat Administraţia Prezidenţială. 

Postul de ministru al Finanţelor este vacant după ce Darius Vâlcov, cercetat de DNA pentru trafic de influenţă, a demisionat, postul fiind preluat, în urmă cu o săptămână, cu titlu de interimat, de către premierul Ponta.

 

Cele mai citite

Cele mai aglomerate Vămi în weekendul prelungit de Sfânta Maria

Cele mai aglomerate puncte de trecere a frontierei au fost ieri, 13 august, atât pe sensul de intrare, cât şi pe cel de ieşire,...

Aproape 4.400 de ucraineni au cerut azil în România

De la începerea conflictului din țara vecină, 4.372 de cetăţeni ucraineni au solicitat azil în România. În ultimele 24 de ore a fost depusă o...

Șefa DIICOT, Oana Schmidt Hăineală, acuzată de Dincă în dosarul dispariției Alexandrei Macesanu  și a Luizei Melencu

Publicația Gândul a continuat seria dezvăluirilor din interviul luat în exclusivitate, din închisoare, a “monstrului de la Caracal” care au luat-o în vizor și...
Ultima oră
Pe aceeași temă