10.5 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialErou în America: un român a salvat o fetiţă dintr-un incendiu

Erou în America: un român a salvat o fetiţă dintr-un incendiu

Un imigrant român care lucrează în domeniul construcţiilor a reuşit să salveze o fetiţă dintr-un incendiu în oraşul Detroit, informează Agerpres.

Românul Liviu Taloş, vecin cu familia fetei, a pătruns în locuinţa în flăcări şi plină de fum în care micuţa rămăsese prinsă şi a scos-o afară, după ce tatăl, mama şi alţi patru copii ai acestora reuşiseră să scape, transmite publicaţia Click of Detroit.

Taloş a relatat presei că a fost trezit de ţipetele familiei şi, când s-a uitat afară, a văzut casa vecinilor în flăcări. ‘Am traversat strada, iar proprietarul Willie era în spatele casei împreună cu soţia şi cu câţiva dintre copii lor’, a declarat românul. După ce a aflat de la vecinul său care plângea că fiica sa se afla încă în casa în flăcări, Taloş a folosit o bâtă de baseball pentru a sparge fereastra, însă nu a putut să intre în clădire din cauza flăcărilor. S-a întors repede acasă şi a luat o pătură pe care şi-a pus-o peste cap. A încercat din nou să intre în locuinţa vecinilor, însă era prea mult fum.

Omul a alergat din nou acasă şi a găsit o mască de protecţie pentru vopsit. A intrat iar în clădirea în flăcări printr-o fereastră laterală.

‘M-am târât. Ştiam că fereastra este în spatele meu. Am găsit un picior. Când am pus mâna pe fată, a făcut un zgomot. Am luat-o în braţe. Ştiam că este în viaţă şi am fost atât de fericit’, a mai povestit Taloş, citat şi de Detroit Free Press.

Românul a adus-o apoi pe fata în vârstă de opt ani la fereastră, unde un alt vecin i-a aplicat o resuscitare cardio-pulmonară până la sosirea pompierilor şi a personalului medical.

Întrebat dacă ar mai intra încă o dată într-o casă în flăcări pentru a salva pe cineva, Taloş a spus că ar mai face acest lucru deoarece este de datoria sa ca membru al comunităţii. ‘Trebuie să faci ceva când vezi că locuinţa le ia foc. Este vorba de o fiinţă umană. Acţionezi, dar o faci cu inteligenţă. Ştiam ce fac’, a mai spus românul. Vecinul care i-a acordat primul ajutor fetiţei a spus că Taloş a fost extrem de rapid şi a acţionat ca un adevărat erou.

Fata se află în prezent în spital, unde este conectată la un aparat de respiraţie artificială, potrivit familiei. Doctorii au declarat că inima fetei s-a oprit la un moment dat, dar că nu au reuşit să o resusciteze.

Cele mai citite

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...
Ultima oră
Pe aceeași temă