3.5 C
Bucharest
Monday, 11 December 2023
HomeSpecialErnst&Young: Un sfert dintre managerii europeni considera mita o practica acceptabila

Ernst&Young: Un sfert dintre managerii europeni considera mita o practica acceptabila

Un sfert dintre sefii de companii europene care au participat la un sondaj realizat de Ernst & Young considera ca mituirea clientilor, pentru obtinerea de contracte, cu scopul depasirii recesiunii, este o practica acceptabila, informeaza Reuters, citata de Mediafax.

Compania de consultanta a chestionat 2.200 de persoane din conducerile celor mai mari companii din 22 de state europene.

Jumatate dintre respondenti considera ca acceptabila cel putin o practica neetica, potrivit concluziilor studiului.

Numarul de sefi de companii care considera ca este acceptabila mita catre clienti s-a ridicat la 38% in Spania, 43% in Cehia si 53% in Turcia, arata institutia de consultanta.

"Realizarea de plati in numerar pentru a castiga contracte sau chiar prezentarea de informatii financiare false pentru a ascunde rezultate dezamagitoare sunt considerate acceptabile de un numar alarmant de mare de respondenti", a declarat David Stulb, seful diviziei de investigare a fraudelor din Ernst & Young.

Studiul releva, totodata, ca personalul aflat in conducerea executiva a companiilor este mai predispus la frauda si practici neetice decat subalternii.

Cele mai citite

Proteste de amploare în țară din cauza salariilor mici

Statisticienii refuză luni îndeplinirea sarcinilor de serviciu în semn de protest faţă de nepunerea în aplicare a Memorandumului privind salarizarea în sistemul statistic, informează...

Dimineţi cu zâmbetul pe buze? Iată cum

Dimineţile pot deveni momentul preferat al zilei tale, în special dacă descoperi activităţile potrivite care să le facă mai frumoase. Îţi poţi începe dimineaţa...

Realitatea „României Educate”: Una din patru școli nu are apă curentă, ori are WC-ul în curte

Mult mediatizatul program de suflet al președintelui Klaus Iohannis, „România Educată” este doar un document de fațadă, pentru că realitatea din școlile românești...
Ultima oră
Pe aceeași temă