32.2 C
București
miercuri, 24 iulie 2024
AcasăSpecialEpidemia de Ebola în Spania: șapte persoane internate, doar un singur caz...

Epidemia de Ebola în Spania: șapte persoane internate, doar un singur caz confirmat

Alte trei persoane au fost internate, miercuri searp, în spitalul Carlos al III-lea din Madrid, cu suspiciune de Ebola. Noul bilanț indică șapte persoane internate, dintre care un singur caz confirmat, informează Agerpres.

Cele trei persoane sunt doi medici și un infirmier. ”Cei doi medici au intrat în contact cu asistenta contaminată cu virusul Ebola, a declarat o purtătoare de cuvânt a spitalului. 

Asistentă medicală, în vârstă de 44 de ani, a făcut parte din echipa care a tratat doi călugări spanioli contaminați cu virus în Africa și decedați pe 12 august, respectiv, 25 septembrie.

Infirmierul spitalizat a fost și el în contact cu unul dintre călugări. ”Prezintă simptome, i s-a făcut un test, dar încă nu avem rezultatele”, a adăugat purtătoarea de cuvânt.

Pe de altă parte, o altă asistentă medicală și un inginer, internați marți, au fost externați, ultimele teste fiind negative.

În total, șapte persoane s-au aflat miercuri seara la izolare în spitalul Carlos al III-lea din Madrid: cei trei noi veniți, bolnava, soțul ei și două infirmiere asupra cărora nu a fost oferită nicio informație.

Aproximativ 50 de persoane care au putut fi în contact cu bolnava și călugărul decedat pe 25 septembrie, provenite în special din sistemul spitalicesc, se află deja sub supraveghere. O anchetă este în curs de desfășurare pentru a-i identifica pe toți locuitorii din regiune care au putut fi expuși, cu atât mai mult cu cât asistenta a prezentat simptome încă de pe 29 septembrie, dar a fost internată abia luni, 6 octombrie.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă