29.4 C
București
luni, 4 iulie 2022
AcasăSpecialEnel, furnizorul cu cele mai scurte pene de curent în 2013

Enel, furnizorul cu cele mai scurte pene de curent în 2013

Enel a înregistrat anul trecut progrese importante în ceea ce privește principalul indicator de performanţă pentru continuitatea în alimentare a utilizatorilor, SAIDI (System Average Interruption Duration Index – Indicele Durata Medie a Întreruperilor în Reţea), pentru întreruperi neplanificate, potrivit raportului Autorităţii Na­ţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) pe anul menţionat.

Media naţională a întreruperilor neplanificate pe 2013 s-a cifrat la 427 min./an, de la 630 minute în 2012, respectiv cu 203 minute mai puţin. La nivelul celor opt distribuitori din țară, cele mai mari întreruperi au fost la CEZ Oltenia (607 min./an), urmat de E.ON Moldova (501 min./an) și Electrica Transilvania Sud (467 min./an). Urmează Electrica Muntenia Nord (461 min./an) şi  Electrica Transilvania Nord (460 min./an).

Cele trei companii de distribuţie ale ENEL, anume Banat, Dobrogea şi Muntenia, au ocupat primele trei poziţii din punctul de vedere al celor mai mici perioade de întrerupere a serviciului de furnizare, acestea fiind 253 min./an, 243 min./an şi, respectiv, 240 min./an.

SAIDI neplanificat s-a redus la majoritatea operatorilor de distribuţie în anul 2013. Astfel, SAIDI neplanificat s-a redus la CEZ Oltenia, (-221 min./an), la E.ON Moldova, (-52 min./an), la Electrica Muntenia Nord, (-996 min./an), la Electrica Transilvania Sud, (-81 min./an), la Enel Banat, (-48 min./an), la Enel Dobrogea, (-61 min./an), la Enel Muntenia, (-98 min./an), dar a crescut la Electrica Transilvania Nord (+87 min./an).

„Pe ansamblul țării, SAIDI neplanificat (întreruperile neplanificate-n.r.) a scăzut de la 638 min./an (10 ore și 38 minute) în 2008, la 427 min./an (7 ore și 7 minute) în 2013 (-211 min./an). Este cea mai bună performanță de când se fac înregistrări (din anul 2008 încoace) și, probabil, cea mai bună performanță în general.

Se observă că E.ON Moldova a progresat cel mai mult (-580 min./an), urmat de Enel (circa 400 min./an)“, precizează raportul citat.

Totodată, față de anul 2008, întreruperile neplanificate s-au redus la CEZ Oltenia (-115 min./an), E.ON Moldova (-580 min./an), Electrica Transilvania Nord (-214 min./an), Enel Banat (-400 min./an), Enel Dobrogea (-382 min./an), Enel Muntenia (-109 min./an), dar a crescut la Electrica Muntenia Nord (+38 min./an) și Electrica Transilvania Sud (+17 min./an). Progresele Enel au fost posibile prin implementarea unui nou sistem de control la distanţă al staţiilor de transformare de înaltă şi medie tensiune şi al posturilor de transformare de tensiune medie. În urmă cu trei ani, în 2011, Enel a inaugurat Centrul de Telecontrol pentru zona Muntenia, centru care permite tehnicienilor Enel din Bucureşti, Ilfov şi Giurgiu să opereze online, printr-un simplu click, toate manevrele necesare pentru a controla staţiile primare şi alte componente ale reţelei de electricitate de înaltă şi medie tensiune. Investiţia totală în implementarea sistemului în Muntenia s-a ridicat la peste 90 milioane de euro.   

 

Cele mai citite

Premierul Ciucă face evaluarea miniștrilor. Toți sunt foarte buni

Premierul Ciucă a făcut evaluarea miniștrilor, la șapte luni de la preluarea conducerii Executivului, ajungând la concluzia că toți membrii Cabinetului său sunt foarte...

Ziua Independenței Statelor Unite. O formație militară americană susține concerte în România

O formație militară americană susține concerte în România, pentru a marca Ziua Independenței Statelor Unite, 4 iulie. Formația Rhine River Ramblers face parte din Orchestra...

LIVE UPDATE Rusia – Ucraina, ziua 131. Lukașenko anunță că armata din Belarus este unificată cu cea a Rusiei, împotriva Ucrainei

Armata din Belarus este unificată cu cea a Rusiei, împotriva Ucrainei, a anunțat șeful statului belarus, Aleksandr Lukașenko, cel mai apropiat aliat al lui...
Ultima oră
Pe aceeași temă