24.2 C
București
joi, 25 iulie 2024
AcasăSpecialEmisiile de amoniac de la Azomures, sub lupa

Emisiile de amoniac de la Azomures, sub lupa

Reprezentantii Agentiei Regionale pentru Protectia Mediului si ai Garzii Regionale de Mediu de la Sibiu s-au deplasat saptamana trecuta la Targu-Mures pentru a analiza situatia de la Azomures. Asta, dupa ce emisiile de amoniac au facut de mai multe ori in ultimele luni aerul pur si simplu irespirabil atat in Targu-Mures, cat si in imprejurimi.

Directorul coordonator al Agentiei Regionale de Mediu, Daniela Stoica, a declarat ca la Targu-Mures va fi trimis un autolaborator care va monitoriza calitatea aerului 24 de ore din 24. Asta pentru ca laboratoarele Agentiei pentru Protectia Mediului Mures, desi sunt la standarde europene, nu au fost acreditate, fapt care face ca amenzile aplicate de Garda de Mediu combinatului Azomures sa fie contestate in instanta. Prezent la intalnirea cu reprezentantii autoritatilor regionale de mediu, Viorel Moldovan, consilier local in Cristesti, spune ca gradul de iritare a locuitorilor este maxim. "Oamenii sunt disperati.

Au fost hotarati sa protesteze in fata combinatului, insa i-am lamurit", a spus Moldovan, in timp ce primarul de la Targu-Mures, Dorin Florea, a acuzat, la randul sau, conducerea Azomures de dispret fata de populatia Targu-Muresului. Garda de Mediu Mures a dat Azomuresului doua amenzi in cuantum total de 70.000 de lei. Reprezentantii Azomures nu au participat la intalnirea cu autoritatile de mediu si au refuzat sa comenteze public situatia.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă