19.9 C
Bucharest
Monday, 2 October 2023
HomeSpecialEmil Boc a aprins luminile de sărbători la Cluj-Napoca şi a primit...

Emil Boc a aprins luminile de sărbători la Cluj-Napoca şi a primit o nuia de Moş Nicolae

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a aprins, miercuri seară, în ajunul Sfântului Nicolae, luminile de sărbători în cadrul unei ceremonii desfăşurate în Piaţa Unirii, la care au asistat câteva sute de persoane, iar o femeie i-a dat edilului o nuia de Moş Nicolae, potrivit Mediafax.

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a aprins, miercuri seară, în Piaţa Unirii, luminile de sărbători, fiind înconjurat de un grup de copii care au cântat cântece de iarnă pe scena special amplasată, la eveniment asistând câteva sute de persoane.

“Oferim un iluminat ornamental de sărbători atractiv, aprins în ajunul sărbătorii Sfântului Nicolae. Dragi copii, să fiţi la fel de cuminţi cum aţi fost până acum şi atunci Moş Nicolae va fi darnic cu voi. La anul să ne vedem la fel de sănătoşi şi bucuroşi”, a spus Boc.

Boc a primit din partea unei femei o nuia de Moş Nicolae şi a spus că speră să primească şi acasă un cadou, în funcţie de cum va aprecia Moş Nicolae că s-a purtat.

Emil Boc a afirmat că în municipiul Cluj-Napoca sistemul de iluminat de sărbători este în întregime bazat pe LED-uri, ceea ce va duce la înregistrarea unei economii de 15 la sută la consumul de energie electrică.

“Iluminatul ornamental de sărbătorile de iarnă include 74 de bannere luminoase, 135 de figurine 3D pe stâlpi, opt kilometri de ţurţuri luminoşi, mai mult cu un kilometru faţă de anul trecut, 650 de metri pătraţi de perdele luminoase, 12 kilometri de şiruri luminoase, cu doi kilometri mai mult ca în 2011. Culorile predominante sunt alb-albastru, iar, în premieră, întreg sistemul de iluminat va fi pe bază de LED-uri, ceea ce a adus la înregistrarea de economii importante la consumul de energie electrică, de circa 15 la sută. De asemenea, vor fi 25 de zone cu brazi împodobiţi”, a spus Boc.

Costurile totale cu iluminatul de sărbători se ridică la aproape 900.000 de lei.

Tot miercuri seară, în Piaţa Unirii s-au deschis patinoarul artificial şi târgul de Crăciun, cu căsuţe de lemn unde se vând produse tradiţionale, cârnăciori vienezi, ceai, turtă dulce şi ciocolată caldă.

După aprinderea luminilor de sărbători, în Piaţa Unirii a avut loc un concert susţinut de Ducu Bertzi.

Cele mai citite

Anca Alexandrescu, într-o ediție explozivă la ora 21:00. Documente exclusive la la vârful mafiei politice

Cine sunt păpușarii de la vârful statului care fac milioane de euro în plină criză. Legături până la miniștri-cheie și lideri politici cu...

Intervenție haotică a poliției în cazul tânărului drogat din Capitală care a decedat. Un martor și tatăl bărbatului fac acuzații grave

Au apărut noi imagini cu Eduard, tânărul care ar fi fost grav rănit în urma intervenției polițiștilor.Bărbatul avea 30 de ani, o iubită...

Meteorologii au confirmat cel mai negru scenariu pentru luna septembrie. S-a întâmplat în toată Europa

Confirmările au venit și din Franța, Belgia, Germania, Polonia, Austria și Elveția, au declarat duminică serviciile naționale de meteorologie.Cu o anomalie de peste...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies