35.9 C
București
sâmbătă, 13 iulie 2024
AcasăSpecialElicopter SMURD părbușit în R. Moldova. Președintele Nicolae Timofti, MAI și Ministerul...

Elicopter SMURD părbușit în R. Moldova. Președintele Nicolae Timofti, MAI și Ministerul Apărării de la Chişinău transmit condoleanțe

Preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, Ministerul de Interne moldovean și Ministerul Apărării de la Chişinău au transmis condoleanțe victimelor accindetului aviatic produs joi în satul Haragâş, raionul Cantemir, soldată cu pierderi de vieţi omeneşti. 

„Îmi exprim profunda compasiune şi transmit condoleanţe familiilor membrilor echipajului SMURD, care şi-au pierdut viaţa încercând să salveze o altă viaţă. Este un moment trist pentru cetăţenii de o parte şi de alta a Prutului şi pentru mine personal”, arată Nicolae Timofti, într-un mesaj postat pe site-ul preşedinţiei Repubșicii Moldova, potrivit Agerpres

La rândul său, Ministerul Afacerilor Interne (MAI) de la Chişinău transmite sincere condoleanţe şi gânduri de profundă compasiune statului român şi familiilor îndurerate, pentru pierderea celor patru angajaţi SMURD. 

„Activitatea SMURD în Republica Moldova este una de apreciat la cel mai înalt nivel, având o contribuţie incontestabilă pentru fiecare intervenţie realizată pe teritoriul ţării noastre. Tragicul accident de astăzi este regretabil pentru ambele state, fiind o pierdere incomensurabilă pentru noi toţi”, subliniază MAI moldovean. 

Un mesaj de condoleanţe a fost transmis şi de Ministerul Apărării de la Chişinău: „Dumnezeu să-i ierte pe cei patru eroi, care au murit la datorie, încercând să salveze vieţi”. 

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă