26.4 C
București
marți, 16 iulie 2024
AcasăSpecialElicopter SMURD părbușit în R. Moldova. Președintele Klaus Iohannis transmite condoleanțe familiilor...

Elicopter SMURD părbușit în R. Moldova. Președintele Klaus Iohannis transmite condoleanțe familiilor victimelor

Șeful statului a transmis joi un mesaj de condoleanţe familiilor victimelor accidentului de elicopter din Republica Moldova. 

”Am aflat cu durere de tragedia petrecută în Republica Moldova, unde un elicopter SMURD s-a prăbuşit în urma unui teribil accident. Patru vieţi au fost curmate în timpul unei operaţiuni care avea menirea să salveze o altă viaţă. Transmit condoleanţe familiilor victimelor, cât şi medicilor care şi-au pierdut astăzi colegii!”, a scris klaus Iohannis, pe pagina sa de Facebook

Un elicopter SMURD s-a prăbuşit joi în zona raionului Cantemir, localitatea Haragâş din Republica Moldova. Era o aeronavă EC 135, cu nr. de înmatriculare 347, fabricată în august 2014 și a cărei ultimă inspecție periodică a avut loc în februarie 2016. La bordul aeronavei se aflau patru persoane: pilot, copilot, medic și asistent medical.

Medicul avea o experiență de 5 ani pe elicopterul SMURD iar asistentul medical, de 11 ani. Pilotul avea o experiență pe elicopter de 4.181 de ore de zbor iar copilotul de 1.480 de ore.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă