21.5 C
București
luni, 22 iulie 2024
AcasăSpecialElevii si parintii pot invata cum sa completeze fisa de inscriere pentru...

Elevii si parintii pot invata cum sa completeze fisa de inscriere pentru liceu

Pe site-ul admitere.edu.ro a fost publicata aplicatia de tip tutorial „Orientarea pentru admitere” care ii invata pe elevi si parinti cum sa completeze fisa de inscriere pentru liceu. Candidatii au astfel posibilitatea de a-si verifica sansele de admitere la licee si specializari specifice, de a selecta si ordona specializarile dorite si de a tipari fise de inscriere. Listele de optiuni se pot consulta in brosurile editate de fiecare inspectorat scolar, iar formatul fisei tiparite este cel oficial.
Aplicatia de orientare este accesibila oricarui utilizator al portalului educational SEI (portal.edu.ro). Acesta nu trebuie decat: sa acceseze adresa de Internet admitere.edu.ro; sa se inregistreze cu aceleasi nume de utilizator si parola ca si pe portal; sa aleaga judetul in care doreste sa candideze, urmat de completarea datelor personale conform fisei de inscriere; sa elimine specializarile pe care nu doreste sa le ia in calcul, obtinand o lista de optiuni, ordonate automat in functie de ultima medie de admitere din anul anterior la fiecare specializare. In functie de media pe care a obtinut-o, elevul poate afla ce sanse are de a fi admis la liceul preferat. Raspunsul se obtine in cateva secunde si cu un efort minim. In ceea ce priveste inscrierea in licee sau in scoli de arte si meserii de stat, aceasta inscriere se face fara examen, pe baza mediei de admitere, in care media generala obtinuta la testele nationale are o pondere de 50%, iar media generala de absolvire a claselor V-VIII are o pondere de 50%. Repartizarea computerizata in invatamantul liceal si profesional de stat va avea loc in data de 14 iulie 2006.
admitere.edu.ro este un site web component al Portalului Educational SEI (portal.edu.ro), alaturi de alte siteuri precum titularizare.edu.ro si bacalaureat.edu.ro. Acesta contine informatii complete despre examenul de admitere precum metodologia, calendarul de desfasurare, subiectele date la examenele din anii anteriori si un forum de discutii pe aceste teme.
Portalul educational SEI (portal.edu.ro) gazduieste anual afisarea rezultatelor admiterii computerizate in licee si scoli de arte si meserii – ADLIC, repartizarea pe posturile vacante a profesorilor admisi la examenul de titularizare, rezultatele examenului de bacalaureat, site-urile web ale scolilor si liceelor din Romania.
Cu 62.500 de utilizatori inregistrati si 14 siteuri componente, portalul SEI este cea mai importanta comunitate virtuala din Romania, reunind profesori, elevi si parinti din toata tara, fiind un site al Ministerului Educatiei si Cercetarii, realizat de compania SIVECO Romania.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă