6.2 C
Bucharest
Saturday, 2 December 2023
HomeSpecialElevii romani au castigat 11 medalii la olimpiada din Siberia

Elevii romani au castigat 11 medalii la olimpiada din Siberia

Elevii romani au castigat sapte medalii de aur si patru de argint la editia de anul acesta a Olimpiadei Internationale Pluridisciplinara Tuymaada, care are loc anual in localitatea siberiana Yakutia, potrivit NewsIn.
Olimpiada are patru probe, respectiv matematica, informatica, chimie si fizica.

La matematica, cele trei medalii de aur au fost obtinute de Radu Bumbacea, clasa a IX-a la Colegiul National de Informatica "Tudor Vianu" din Bucuresti, Adrian Stefan Ivanovici si Ioan Octav Dragoi, ambii absolventi ai clasei a IX-a la Liceul International de Informatica din Bucuresti.

La informatica, medaliile de aur au fost castigate de Andrei Purice, clasa a IX-a la Colegiul National "I. L. Caragiale" din Ploiesti, si de Anton Teodor Pripoae, clasa a IX-a la Liceul International de Informatica din Bucuresti. Andrei Poenaru, elev in clasa a XI-a la Colegiul National de Informatica "Tudor Vianu" din Bucuresti, a fost medaliat cu argint la aceasta disciplina.

La chimie, oradeanca Ioana Moga, clasa a XI-a la Colegiul National "Emanoil Gojdu" a fost medaliata cu aur, dupa ce la editia de anul trecut reusise sa castige o medalie de argint. Au primit medalii de argint Octav Caldararu, clasa a XI-a la Colegiul National de Informatica "Tudor Vianu" din Bucuresti si Alexandru Sava de la Colegiul National "Vlaicu Voda" din Curtea de Arges.

La fizica au fost obtinute doua medalii, Tudor Giurgicã-Tiron, clasa a IX-a la Colegiul National din Iasi a luat aur, iar Daniel Ciocarlan, clasa a XI-a la Colegiul National "Alexandru Vlahuta" din Ramnicu Sarat a luat argint. La concursul de fizica romnia a mai avut un reprezentant, Vlad Bogdan Ghita, elev in clasa a X-a la Colegiul National "Moise Nicoara" din Arad.

La editia de anul acesta a Olimpiadei Internationale Pluridiciplinara Tuymaada au participat 22 de echipe, adica 160 de concurenti din Federatia Rusa, Yakutia si China.

Cele mai citite

Mesajele transmise de Gică Popescu și Gică Hagi cu ocazia Zilei Naționale a României

Gică Popescu și Gică Hagi au transmis, vineri, un mesaj românilor cu ocazia Zilei Naţionale. „Mi-am început ziua ascultând imnul României. Aştept cu nerăbdare să-l...

Google sărbătorește Ziua Națională a României cu un doodle special

Motorul de căutare Google a marcat Ziua Naţională a României cu un doodle special dedicat Marii Uniri de la 1 decembrie 1918. Cei care au...

Maia Sandu, mesaj de Ziua Națională a României. VIDEO

România este iubită în Republica Moldova pentru ajutorul constant, dar, mai ales, pentru lucrurile care ne unesc - limba transmisă cu dragoste de părinţi,...
Ultima oră
Pe aceeași temă