14.1 C
București
sâmbătă, 23 octombrie 2021

Elena Udrea, Remus Cernea şi Theodor Paleologu au pierdut alegerile parlamentare. Cei trei candidaţi independenţi nu au atins pragul necesar de voturi

Candidaţii independenţi Elena Udrea, Remus Cernea şi Theodor Paleologu, care şi-au depus candidatura pentru un mandat de deputat în Bucureşti, au pierdut alegerile, arată sondajele după centralizarea a 99% din voturi, obţinând voturi sub pragul minim al pragului electoral, informează News.ro.

Theodor Paleologu a obţinut 8.278, acesta fiind urmat de Remus Cernea, cu 4.260, iar Elena Udrea a obţinut doar 3.154 de voturi. Ca să câştige mandatul, ei ar fi avut nevoie de aproximativ 25.000 de voturi, reprezentând coeficientul de circumscripţie al municipiului Bucureşti.

Coeficientul este calculat în funcţie de numărul de voturi valabil exprimate, astfel încât pragul efectiv ar urma să scadă, însă aceste date vor fi prezentate după predarea efectivă a proceselor-verbale din secţii. La un număr de 738.539 de voturi, coeficientul este însă 25.466, reprezentând numărul minim de voturi necesar pentru un mandat de deputat în Capitală (coeficientul este calculat prin împărţirea numărului de voturi valabil exprimate la numărul de mandate repartizate fiecărei circumscripţii), informează sursa citată.

Ultima oră
Pe aceeași temă