22.4 C
București
duminică, 21 iulie 2024
AcasăSpecialEgipt: O femeie doreşte să CONDUCĂ Frăţia Musulmană

Egipt: O femeie doreşte să CONDUCĂ Frăţia Musulmană

Sabah Al-Sakkari, un membru al Partidului Libertăţii Frăţiei musulmane aripa politică şi Partidul Justiţie (FJP), va candida pentru prima dată în alegerile pentru preşedinţia acestei organizaţii, sperând să-l înlocuiască chiar pe actualul preşedinte egiptean, potrivit adevarul.ro

Sakkari a negat acuzaţiile care vizează candidatura ei, de îmbunătăţire a imaginii Frăţiei, partid frecvent acuzat de discriminare împotriva femeilor.

„Eu nu voi accepta ca partidul sau grupul să mă folosească la fel ca pe un element de decor, deoarece acest lucru este împotriva principiilor mele „, a declarat ea pentru Al Arabiya.

Sakkari a subliniat că femeile din Partidul Libertăţii şi Justiţiei nu joacă un rol major şi nu sunt cum pretind mulţi, folosite doar ca un instrument pentru a transmite o imagine de toleranţă şi modernitate.

„Avem un rol politic şi ne servim ţara prin intermediul partidului, exact la fel ca bărbatii. Femeile din partid sunt puternice şi nu vor permite nimănui să se atingă de drepturile lor”, a spus ea.

Sakkari a mai declarat că ia în serios candidatura ei şi că va face totul pentru a câştiga alegerile, prin intermediul platformei sale electorale.

„În platforma mea, acord o atenţie specială femeilor şi tinerilor, cărora cred că ar trebui să le acordăm şansa de a ocupa cele mai înalte poziţii în partid. Femeile, în special, sunt foarte importante, deoarece progresul oricărei societăţi este strâns legat de ele.”

Sakkari a spus că, dacă ea devine preşedinte FJP, nu va lua decizii unilaterale şi se va consulta mereu cu alţi membri ai partidului.

„Este, de asemenea, importantă modificarea culturii în societate, astfel încât oamenii să poată accepta un preşedinte de sex feminin.”

Ca răspuns la rapoartele precum că o femeie din Frăţia Musulmană trebuie să solicite aprobarea soţului ei, înainte de asumarea oricărei poziţii politice, Sakkari a subliniat diferenţa dintre autorizare şi de consultare.

Sakkari este absolvent al Facultăţii de Farmacie. Ea este căsătorită cu un profesor de la Facultatea de Medicina Veterinara şi este mama a patru copii. Este preşedinta Comitetului Femeilor din ramura centrală a partidului din Cairo.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă