20.4 C
București
joi, 25 iulie 2024
AcasăSpecialA murit un şef de SECTĂ cu 70 de neveste. Femeile spun...

A murit un şef de SECTĂ cu 70 de neveste. Femeile spun că e încă VIU

Şeful sectei “Ultimii israeliţi”, cu sediul în Kenya, a murit la spital, dar familia nu recunoaște decesul.

Jehovah Wanyonyi, în vârstă de 98 de ani, a murit după ce fusese transportat la spitalul din localitatea Kitale, pentru că se simțea “foarte rău”.

Secta “Ultimii israeliţi” este formată în primul rând din familia decedatului, din care fac parte 70 de soţii şi 95 de copii.

Autorităţile locale au înregistrat decesul lui Jehovah Wanyonyi la data de 18 iulie. La data de 19 iulie, unul dintre fiii decedatului a solicitat şi a primit permisiunea de a-şi înhuma tatăl.

Scandalul a izbucnit după două săptămâni, când au apărut zvonuri că trupul neînsufleţit nu a fost îngropat, ci a fost dus înapoi acasă.

Ziariştii din Kenya au încercat să viziteze locuinţa decedatului pentru a verifica situaţia, dar au fost evacuaţi în forţă.

Zecile de soţii şi de copii i-au scos afară pe jurnalişti, informându-i că n-au ce căuta pe proprietatea lor, dar au insistat că părintele familiei, “Mungu mwenye enzi”, este bine.

O explicaţie pentru nerecunoaşterea morţii ar fi că membrii sectei n-au căzut de acord asupra numelui viitorului conducător, iar decesul, dacă ar fi recunoscut, ar trebui însoţit de anunţarea unui nou lider.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă