15.6 C
București
duminică, 29 septembrie 2024
AcasăSpecialEchipa lui Hagi ia startul în liga I

Echipa lui Hagi ia startul în liga I

Viitorul Constanţa va disputa astăzi prima partidă, pe stadionul din Galaţi, în compania lui FC Braşov.

 

Parcursul echipei de fotbal Viitorul Cons­tanţa este unul impresionant. După un an în Liga a III-a şi doi în eşalonul secund, gruparea constănţeană şi-a câştigat dreptul de a evolua la cel mai nivel în fotbalul intern. Gruparea patronată de Gheorghe Hagi joacă, în această seară, primul ei meci în Liga I, la Galaţi, împotriva echipei FC Braşov. Tehnicianul Cătălin Anghel este încrezător în forţele echipei sale nu doar pentru meciul de azi, ci pentru întreg campionatul.

Înaintea debutului în ­Liga I, Anghel a declarat: „Este o ­atmosferă foarte bună în sânul lotului, iar staff-ul şi toţi ­jucătorii sunt conectaţi la ­prima partidă oficială din Liga I. Avem încredere în posibi­lităţile noastre şi chiar dacă avem cel mai tânăr lot din campionat, credem că putem face lucruri bune în noul sezon. Vom face totul pentru îndeplinirea obiectivului, clasarea între locurile 1 şi 10.

Vrem să demonstrăm că avem valoare. Emoţiile înaintea debutului sunt inerente, dar ele vor dispărea atunci când vom intra pe teren. Respectăm adversarul, dar nu ne temem de el. Vom vedea, după meci, dacă a fost sau nu un avantaj faptul că vom juca meciurile de pe teren propriu la Galaţi. Trebuie să ne impunem chiar dacă întâlnim o echipă de tradiţie, cu jucători experimentaţi. Vrem să arătăm că suntem o echipă competitivă. Şansele sunt egale, însă noi avem de partea noastră imboldul pe care îl are orice echipă nou-promovată, precum şi tinereţea. Sper să fim noi cei care vom obţine cele trei puncte”.

Produs 100% al Academiei „Hagi”, Aurelian Chiţu crede că atuul Viitorului este tinereţea şi ambiţia. „Ne aşteaptă un meci dificil, în care ambele echipe pornesc cu şanse egale. FC Braşov are de partea sa experienţa, dar noi vom compensa prin ambiţie şi tinereţe. Sper din tot sufletul să câştigăm”, a declarat atacantul constănţenilor. 

Dublu debut pentru Vâtcă

Portarul Cosmin Vâtcă a venit în această vară la Viitorul, iar ­meciul de azi este primul joc oficial în tricoul echipei de pe litoral. Vâtcă este convins că ­Viitorul va fi primită bine la ­Galaţi. „Am jucat doi ani la ­Oţelul şi pot spune că îi ştiu foarte bine pe suporterii din ­Galaţi. Sunt buni cunoscători de fotbal, probabil că sunt dornici de meciurile Ligii I după această pauză competiţională şi sper să fie alături de noi”, a declarat Vâtcă, acesta fiind ­totodată convins că echipa de pe litoral va reuşi să-şi ­adjudece cele trei puncte în ­meciul cu FC Braşov.

 

19.00 este ora debutului celor de la Viitorul în Liga I.

Cele mai citite

Inundațiile din 1970, o catastrofă care a marcat o generație. Iată ce scria România Liberă acum peste 50 de ani

Anul în care râurile au devenit oceane în România, a schimbat fața multor zone Inundațiile din 1970 au fost unul dintre cele mai devastatoare evenimente...

A intrat cu o armă în sediul AUR din Drobeta Turnu Severin. Bărbatul a fost reținut

Un bărbat a intrat cu pistolul în sediul AUR din Drobeta Turnu Severin, acesta fiind reținut ulterior de polițiști. Individul a pus arma pe...

Atac masiv cu drone al Ucrainei pe teritoriul Rusiei: 125 de drone distruse, daune în mai multe regiuni

În noaptea de 28 spre 29 septembrie, Ucraina a lansat un atac de amploare cu drone pe teritoriul Rusiei, provocând daune în mai multe...
Ultima oră
Pe aceeași temă