29 C
București
sâmbătă, 13 iulie 2024
AcasăSpecialDuşa, despre dotările pompierilor: Trebuie accesate şi fonduri europene

Duşa, despre dotările pompierilor: Trebuie accesate şi fonduri europene

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Mircea Duşa, a declarat, joi, la Arad, că pentru dotarea corespunzătoare a ISU şi a pompierilor trebuie accesate şi fonduri europene, pe lângă finanţările guvernamentale, potrivit MEDIAFAX.

Aflat într-o vizită în judeţul Arad, Mircea Duşa a fost rugat de jurnalişti să comenteze situaţia în care s-au aflat pompierii la incendiul dintr-un complex rezidenţial din Bucureşti, unde nu ar fi existat suficiente autospeciale cu scară, ministrul declarând că dotările trebuie să continue atât cu fonduri de la Guvern cât şi din surse europene.

„Sigur, încă dotarea celor de la intervenţiile de urgenţă nu este corespunzătoare şi va trebui ca statul şi MAI să facă în continuare eforturi pentru dotări. Pe aceste paliere de activitate sunt şi fonduri europene care trebuie accesate”, a spus Duşa.

Întrebat dacă este de părere că este nevoie de modificări legislative în privinţa acordării avizelor de la pomperi pentru clădirile înalte, Duşa a spus că din punctul său de vedere primăriile trebuie să elibereze autorizaţii de construcţie doar după existenţa tuturor avizelor, inclusiv de la pompieri.

„Eu cred că cei de la Inspecţia în Construcţii şi cei care se ocupă cu autorizaţii de la primării trebuie să aibă în vedere atunci când emit o autorizaţie, să existe înainte toate avizele, inclusiv de la pompieri”, a spus ministrul.

Pe de altă parte, jurnaliştii l-au întrebat pe Duşa dacă ştie că autospecialele jandarmilor sunt foarte vechi, ministrul răspunzând că „este o situaţie mai complicată”.

„Este o situaţie mai complicată la nivelul Jandarmeriei. Noi am elaborat un program de dotare al Jandarmeriei cu maşini mai mici, microbuze, pentru că maşinile aceela mari sunt vechi şi mari consumatoare de carburanţi. Sperăm ca printr-un program raţional şi multianual să asigurăm mjloace de transport noi”, a declarat Duşa.

Aproximativ 640 de persoane au fost afectate de un incendiu izbucnit, marţi, la complexul Confort City, în urma căruia au fost distruse aproape în totalitate 24 de apartamente aflate la mansardă, iar majoritatea celor de la etajul 10 au suferit daune în proporţie de 10-30 la sută. Incendiul a fost stins după mai multe ore, intervenţia pompierilor fiind îngreunată de barierele de acces şi de maşinile parcate în zonă, dar şi de faptul că reţeaua de hidranţi a complexului Confort City nu a funcţionat. Locatarii blocului au reclamat, însă, că intervenţia la incendiu a fost întârziată din cauza faptului că pompierii nu au avut apă.

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă