3.5 C
Bucharest
Monday, 11 December 2023
HomeSpecialDSK cere închiderea procedurii civile de la New York, pentru că avea...

DSK cere închiderea procedurii civile de la New York, pentru că avea imunitate diplomatică

Fostul şef al FMI, Dominique Strauss-Kahn, spune că procesul civil care îl vizează, pentru că ar fi agresat sexual o cameristă din New York, ar trebui închis, pentru că avea imunitate diplomatică în momentul producerii presupuselor fapte, informează NewsIn.

Avocaţii săi susţin că DSK şi-a păstrat imunitatea diplomatică, în calitate de oficial internaţional, din momentul demisiei sale, în luna mai, şi până la întoarcerea în Franţa, relatează BBC News. Fostul director FMI s-a întors la Paris în 4 septembrie, după ce procurorii din New York au renunţat la dosarul penal care îl viza.

În Franţa, el este acuzat de agresarea sexuală a unei scriitoare, Tristane Banon.

Nafissatou Diallo, camerista care îl acuză pe fostul director al FMI că a agresat-o sexual în 14 mai 2011 a deschis în august un proces civil la New York, cerând despăgubiri nespecificate.

Pe de altă parte, avocaţii lui Strauss-Kahn au afirmat că acuzaţiile presupusei victime au afectat activitatea FMI “într-o perioadă de criză financiară şi instabilitate mondială”.

Un judecător din New York a închis la sfârşitul lunii august cazul de agresiune sexuală împotriva fostului director FMI Dominique Strauss-Kahn, după ce procurorii au pus sub semnul întrebării credibilitatea cameristei.

Într-o scrisoare trimisă avocaţilor lui DSK, procurorii au spus că presupusa victimă a minţit despre trecutul ei în cererea de azil în SUA şi despre ce s-a întâmplat imediat după presupusul atac din hotel.

În primul său interviu televizat acordat după scandalul sexual în care a fost implicat la New York, Strauss-Kahn a spus că ceea ce s-a întâmplat a fost o “greşeală morală” de care nu este mândru şi care îi ia şansa de a mai candida la preşedinţie.

Cele mai citite

Noua conducere ASF, aleasă în Parlament pe 18 decembrie

Birourile permanente ale celor două Camere ale Parlamentului au decis declanşarea procedurilor parlamentare pentru numirea membrilor Consiliului Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), ca urmare...

Conducerile PSD și PNL se reunesc în ședințe separate pentru a examina ultima formă a proiectului de buget

Conducerile PSD și PNL se reunesc luni în ședințe separate pentru a examina ultima formă a proiectului de buget, astfel încât să poată fi...

Marii furnizori de armament vor fi scutiți de obligațiile de offset în România

Ministerul Apărării Naționale al României a elaborat un proiect de Ordonanță de Urgență care, dacă va fi aprobat de Guvern, ar urma să scutească...
Ultima oră
Pe aceeași temă