17.6 C
București
sâmbătă, 28 septembrie 2024
AcasăSpecialDroguri legale, la colt de drum

Droguri legale, la colt de drum

Droguri fara restrictii si, mai ales, fara pedepse pentru cei ce vand sau cei ce cumpara. Este vorba despre afacerea cu asa-numitele "plante etnobotanice" sau "drogurile legale", in conditiile in care magazinele ce le comercializeaza au inceput sa se inmulteasca in Valea Jiului.

Substantele sunt prezentate sub denumirea atractiva de amestec de "plante etnobotanice", dar, in realitate, au efecte asemanatoare celor obtinute in urma consumului de marijuana sau ecstasy. Medicii atrag atentia ca oamenii pot chiar muri din cauza consumului lor. Sunt asa-numitele droguri usoare, care, de fapt, deschid apetitul pentru drogurile puternice si interzise de lege. Asta sunt in realitate aceste "plante etnobotanice" sau droguri legale cu "efecte psihoactive, sedative, relaxante si euforice", spun specialistii.

 

Astfel de magazine de vise, cum au fost denumite generic, au aparut si in multe orase ale Vaii Jiului, iar afacerile sunt infloritoare. Infloritoare si posibil letale, pentru ca medicii atrag atentia asupra pericolului pe care il prezinta consumul acestor amestecuri de plante. "Excitabilitatea marcata a sistemului cardiovascular poate sa duca la tahicardie, cu existenta si a altor factori de risc, bolile cardiace, care sunt destul de frecvente la tineri mai nou", arata Ioan Ienea, medic la Unitatea de Primire Urgente Petrosani.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă