21.7 C
București
luni, 22 iulie 2024
AcasăSpecialDrepturile salariale castigate in instanta de catre bugetari, achitate abia din iulie...

Drepturile salariale castigate in instanta de catre bugetari, achitate abia din iulie 2010

Angajatii institutiilor publice care au solicitat in instanta acordarea unor drepturi salariale si au obtinut castig de cauza cu titlu executoriu vor primi banii revendicati, dar numai incepand cu semestrul al doilea al anului viitor, conform proiectului de buget pentru 2010, citat de Mediafax.

Fondurile vor fi incluse in bugetul Ministerului Finantelor corespunzator procentului de plata stabilit pentru anul viitor, dar vor fi repartizate doar incepand cu 1 iulie 2010.

"In bugetul Ministerul Finantelor Publice sunt cuprinse, in suma globala, sumele reprezentand titluri executorii obtinute de personalul din institutiile si autoritatile publice finantate integral de la bugetul de stat, in baza OU 71/2009 privind plata unor sume prevazute in titluri executorii avand ca obiect acordarea de drepturi salariale personalului din sectorul bugetar. Se autorizeaza Ministerul Finantelor Publice sa repartizeze suma prevazuta in bugetele ordonatorilor principali de credite, la solicitarea acestora, incepand cu data de 1 iulie 2010", se arata in document.

Prin Ordonanta de Urgenta 71/2009, Guvernul a decis ca sumele prevazute prin hotarari judecatoresti avand ca obiect acordarea unor drepturi de natura salariala, stabilite in favoarea personalului din sectorul bugetar si devenite executorii pana la 31 decembrie 2009, sa fie platite esalonat, cu cate o treime din valoarea titlului, in perioada 2010-2012.

In 2010, Guvernul trebuie sa plateasca 34% din valoarea titlului executoriu.

Astfel de drepturi salariale stabilite prin hotarari judecatoresti au fost obtinute in principal de catre personalul din justitie si administratia penitenciarelor.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă