1.7 C
Bucharest
Sunday, 10 December 2023
HomeSpecialDrept la replică: actuala conducere Service Ciclop a respectat legea

Drept la replică: actuala conducere Service Ciclop a respectat legea

Drept la replică privind articolul “Primăria București a rătăcit 7 milioane de euro într-un service auto“, publicat în ediția ziarului România liberă din data de 09.03.2016, privitoare la societatea Service Ciclop S.A. , conducerea societății face următoarele precizări:

Direcția Națională Anticorupție nu a “descins“ la sediul societății și nici nu a emis vreodată o eventuală înștiințare privind o cercetare a societății Service Ciclop S.A.

Actuala conducere a societății Service Ciclop S.A., de la preluarea mandatului și până în prezent, a respectat legea și a încercat să eficientizeze activitatea economică a societății, ultimul raport financiar al unei execuții bugetare încheiate arată că societatea a realizat profit.

De asemenea, dorim să precizăm că nu există cazuri de incompatibilitate în cadrul societății, având în acest sens o comunicare directă cu Agenția Națională de Integritate, totodată, ultimul raport al Curții de Conturi a României, întocmit în baza controlului efectuat de către auditorii Camerei de Conturi a Municipiului București, control care s-a încheiat în luna februarie 2016, nu a identificat nicio infracțiune economico-financiară care să cadă în responsabilitatea actualei conduceri.

Precizările redacției:

Dreptul la replică al SC Service Ciclop SA nu conţine nici un document care să susţină cele afirmate de conducerea unității. Mai mult, textul primit este în contradicţie cu documentele pe care România liberă le deţine.

1) Plângerea către DNA a fost trimisă de Petre Dragnea, fost lider sindical la Ciclop. Persoane din conducerea Ciclop SA au dat declaraţii în acest dosar. Dosarul nu a fost încă finalizat.

2) Din plângerile Sindicatului Liber Ciclop, depuse la cabinetul Primarului General, cu numărul de înregistrare 140006/26/02/2016: “Vă aducem la cunoștință la SC SERVICE CICLOP SA (…) este în pericol de prăbușire din cauza managementului defectuos practicat de doamna director Butacu Simona, numită politic (nu pe baza probității profesionale), ce a dus societatea aproape de pragul insolvenței“.

 3) Doamna director Simona Butacu este și consilier local al Primăriei Sectorului 6, potrivit propriei sale declarații de avere. “Suprapunerea funcției de consilier local cu cea de director/manager la o societate comercială de județean (în situația noastră SC Service Ciclop SA aflată sub autoritatea CGMB) este de incompatibilitate conform  prevederilor art. 88 alin. (1) lit. d) și art. 90 alin. (1) din Legea nr. 161/2003“, se mai arată în plângerea Sindicatului Liber.

Conform documentelor concrete pe care le deţinem (state de plată), directorul general şi-a dublat salariul, aşa cum susține Sindicatul Liber, ajungând acum la 12.493 lei pe lună. De asemenea, a fost anagajat un director peste parcajele Ciclop, cu salariul de 6.500 de lei, în contextul în care fiecare parcaj are câte un şef.

Plângerea sindicatului a fost trimisă către primarul general al Bucureștiului.   

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă