9.8 C
București
sâmbătă, 16 octombrie 2021

Dragoş Tudorache: Au fost incidente electorale minore, raportat la experiența altor alegeri

Ministrul Afacerilor Interne, Dragoş Tudorache, a declarat că în cadrul alegerilor parlamnetare din 11 decembrie s-au înregistrat doar incidente minore, menționând că 141 de persoane sunt cercetate pentru 104 infracțiuni.

„Au fost incidente electorale pe care le-aș considera minore, raportat la experiența altor alegeri și raportat la scară națională și la cadrul general în care aceste alegeri s-au desfășurat. Au fost înregistrate 473 de sesizări, din care 211 nu s-au confirmat, 104 infracțiuni, 141 de persoane cercetate”, a declarat Tudorache, într-o conferință de presă.

El a mulțumit angajaților MAI, Poliției, Jandarmeriei, ISU și STS pentru activitatea desfășurată.

„Pentru MAI, miza alegerilor a fost transparența, corectitudinea și aș spune, într-un cuvânt, normalitatea. Toate eforturile noastre din ultimele trei luni (…) au servit unui singur scop și anume acela de a ne asigura că rezultatele alegerilor reflectă doar voința alegătorilor și nu altceva și că derularea procesului electoral poate fi urmărită în mod transparent atât de competitorii electorali, cât și de mass-media și de alegători. Trăiesc cu convingerea că am reușit”, a spus Dragoș Tudorache.

Citeşte şi: Rezultate alegeri parlamentare 2016. Cifrele oficiale parțiale comunicate de Biroul Electoral Central: PSD, peste 45%, PNL sub 20%. Diaspora a votat pentru USR și liberali | INFOGRAFIC

România liberă îți prezintă rezultatele oficiale ale alegerilor parlamentare 2016, pe măsură ce sunt comunicate de Biroul Electoral Central.

 

Ultima oră
Pe aceeași temă