17.6 C
București
sâmbătă, 28 septembrie 2024
AcasăSpecialDracula, agent turistic la Castelul Corvinilor

Dracula, agent turistic la Castelul Corvinilor

» Personajul mitologic dezvoltat din povestile despre Vlad Tepes va deveni brand turistic si in Hunedoara.

» Ironia sortii face ca tocmai Matei Corvin a fost cel care l-a luat prizonier pe Vlad Tepes.

Administratorii Castelului Corvinilor din municipiul Hunedoara vor sa foloseasca imaginea lui Dracula pentru a atrage vizitatorii. Ei au pregatit in premiera chiar si un program special in acest sens, ce se va derula o data cu Zilele Castelului.
Vlad Tepes, mai cunoscut peste hotare sub numele de Dracula, nu este chiar strain de meleagurile hunedorene sau de Castelul Corvinilor. Potrivit istoricului Radu Florescu, in 1452, Vlad Tepes l-ar fi vizitat pe Iancu de Hunedoara la castel pentru prima data, iar 10 ani mai tarziu, Vlad Tepes, care cauta refugiu dupa atacul de noapte asupra unei tabere turcesti, a fost judecat si intemnitat pentru mai bine de un an la castel, dupa care a avut domiciliu fortat la Visegrad, in Regatul medieval al Ungariei.

Asa ca, cei care se ocupa de monument au decis sa lege sarbatoarea anuala denumita Zilele Castelului de numele lui Vlad Tepes si au lansat festivalul "Dracula Nights", ce va avea loc intre 17 si 26 iulie. Manifestarile vor include proiectii de filme horror care vor putea fi vizionate noaptea, in curtea interioara a Castelului si sunt deosebit de apreciate de vizitatorii straini, care il adora pe Dracula. Anul acesta, organizatorii festivalului spun ca se vor limita la un buget de criza, dar promit ca manifestarea va capata amploare in anii urmatori.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă