14.4 C
București
vineri, 1 noiembrie 2024
AcasăSpecialDosarul "Gazeta" se razbuna

Dosarul „Gazeta” se razbuna

» O serie de dosare penale investigate de procurorii clujeni de la DIICOT si de la DNA prezinta coincidente tulburatoare. Personajele care apar intr-un dosar de partea acuzarii sunt acuzate in altele. Aceleasi personaje au fost implicate in Dosarul "Gazeta".

Seful serviciului teritorial Cluj al Directiei de Investigare a Infractiunilor de Crima Organizata si Terorism, procurorul Mircea Hrudei, a fost citat, in calitate de martor, intr-un dosar in care trei politisti sunt acuzati de fapte de coruptie. Dosarul este instrumentat de procurorii serviciului teritorial din Cluj al DNA.

Mircea Hrudei nu s-a prezentat insa, deocamdata, in fata colegilor, din pricina faptului ca era prea ocupat. In acest dosar sunt cercetati trei ofiteri ai Brigazii de Combatere a Crimei Organizate si Antidrog Cluj, printre care se numara si seful serviciului Antidrog, comisarul-sef Horia Oltean, alaturi de agentii Alin Pintican si Petru Filip. Cei trei politisti sunt acuzati ca ar fi favorizat o serie de infractori italieni. Concret, ei ar fi avut cunostinta ca italienii ar fi adus in Romania haine si parfumuri furate si ar fi omis sa ii aresteze. Coincidenta, cei trei politisti au fost implicati si in Dosarul "Gazeta", unde o serie de manageri de presa au fost arestati preventiv si inca sunt judecati sub acuzatia de santaj. Politistii au participat la retinerea si perchezitionarea locuintelor sefilor trustului "Gazeta". Acum, ei sunt anchetati penal de procurorul Florin Maghiar. Acesta este cumnatul deputatului PD Daniel Buda, fostul avocat al trustului "Gazeta". Culmea coincidentei, tot Florin Maghiar, procuror la DNA Cluj, il ancheteaza si pe fostul sef al Brigazii de Combatere a Crimei Organizate si Antidrog din Cluj, comisarul Toma Rus, in prezent adjunct al sefului Directiei de Combatere a Crimei Organizate si Antidrog din Inspectoratul General al Politiei Romane. Acesta este acuzat, intr-un dosar paralel, de comiterea unor fapte de coruptie. Concret, este vorba de un spatiu pe care sotia lui Toma Rus l-ar fi inchiriat de la SC Piscicola si pe care l-ar fi subinchiriat Bancii Transilvania, pe o suma consistenta.

Ca sa fie inca o coincidenta, avocatul lui Toma Rus este profesorul Gheorghita Mateut, titularul cursului de procedura penala de la Facultatea de Drept a Universitatii "Babes-Bolyai". Profesorul Gheorghita Mateut este si aparatorul presedintelui trustului "Gazeta", Liviu Man.
Dosarul "Gazeta" a fost stramutat de la Cluj la Braila, unde magistratii i-au pus in libertate pe managerii institutiilor de presa, dupa cinci luni de arest preventiv. Ei au fost acuzati de santaj si de aderare la un grup infractional organizat. Ancheta penala in acest dosar a fost condusa, inca o coincidenta, de procurorul clujean Mircea Hrudei, citat acum de colegul sau Florin Maghiar.

Independenta

Seful serviciului teritorial Cluj al DNA, procurorul Crin Bologa, a declarat ca dosarul in care va fi audiat ca martor seful serviciului teritorial Cluj al Directiei de Investigare a Infractiunilor de Crima Organizata si Terorism, procurorul Mircea Hrudei, nu are legatura cu Dosarul "Gazeta". Crin Bologa a precizat ca procurorul care se ocupa de dosar are independenta in privinta instrumentarii anchetei penale. "Doar daca sunt facute plangeri impotriva unor masuri dispuse in dosar documentele ajung la mine", a mai declarat procurorul Crin Bologa. El a adaugat ca, in cursul urmaririi penale, nu poate face alte declaratii legate de dosarul in care sunt acuzati cei trei politisti si nici in cel al comisarului Toma Rus.

Cele mai citite

Democrații pregătesc un răspuns rapid, dacă Trump fură startul și pretinde victoria

Candidatul republican a declarat reporterilor că speră să poată declara victoria în ziua alegerilor Experții electorali au avertizat că ar putea dura câteva zile pentru...

Studiu: Starea de bine financiară devine o prioritate pentru români

Conceptul de well-being a evoluat recent, extinzându-se dincolo de sănătatea fizică și mentală pentru a include stabilitatea financiară, arată un studiu Revolut realizat pe...

Înmatriculăriler de autoturisme noi în România au înregistraat o creștere moderată în octombrie

În România, înmatriculările de autoturisme noi au înregistrat o ușoară creștere de 1,4% în luna octombrie 2024, comparativ cu aceeași lună a anului anterior,...
Ultima oră
Pe aceeași temă