6 C
Bucharest
Wednesday, 6 December 2023
HomeSpecialDosarul de corupţie al medicului Şerban Brădişteanu va fi rejudecat

Dosarul de corupţie al medicului Şerban Brădişteanu va fi rejudecat

Curtea de Apel Bucureşti a decis că dosarul în care Şerban Brădişteanu a fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie în legătură cu achiziţii pentru dotarea spitalelor penitenciare va fi rejudecat de Tribunalul Bucureşti, instanţă care a dispus, în decembrie 2009, achitarea medicului, anunţă NewsIn.

Curtea de Apel Bucureşti, care a judecat contestaţia DNA împotriva deciziei de achitare a lui Şerban Brădişteanu, a decis, luni, că dosarul acestuia va fi rejudecat de tribunal, care a dispus, anterior, achitarea.

Tribunalul Bucureşti l-a achitat, pe 3 decembrie 2009, pe medicul Şerban Brădişteanu în dosarul în care este acuzat de abuz în serviciu şi luare de mită în legătură cu licitaţia din 2001, prin care au fost utilate spitalele penitenciare. Acţiunea civilă a ANP a fost respinsă, instanţa dispunând ridicarea sechestrului pe imobilele lui Brădişteanu – un apartament şi două case.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus, în 22 martie 2007, trimiterea în judecată a medicului Şerban Brădişteanu, pentru săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu contra intereselor publice în formă calificată şi luare de mită în formă continuată.

Din probele administrate de procurori a rezultat că, în perioada 2001-2002, în calitate de preşedinte al comisiei de evaluare în cadrul unei licitaţii organizate de Ministerul Justiţiei, Şerban Brădişteanu ar fi decis atribuirea contractelor de achiziţionare, din bani publici, a unor echipamente medicale pentru dotarea spitalelor din sistemul penitenciar şi a spitalului Profesor dr.Constantin Angelescu, cu încălcarea flagrantă a normelor legale în materie.

“Viciind întreaga procedură de licitaţie”, inculpatul Brădişteanu Şerban Alexandru a favorizat firmele CC MED AG-Elveţia şi BIOMEDICA GmbH-Austria prin atribuirea discreţionară a contractelor de furnizare de produse, cauzând un prejudiciu real în dauna Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP) în valoare de 9.169.606 de euro.

În schimbul favorizării la licitaţie a firmelor menţionate, prin folosirea abuzivă a poziţiei pe care o ocupa, inculpatul Brădişteanu Şerban Alexandru a primit, în conturile firmei sale off-shore Arnell Development Lt (din Insulele Virgine Britanice), deschise la Union Bank of Switzerland din Zürich, sumele de 500.000 de dolari şi 3.594.333 de euro, reprezentând mită pentru activitatea desfăşurată în cadrul comisiei de evaluare a licitaţiei”, menţionează DNA.

Cele mai citite

Premierul Ciolacu invită Google să deschidă un centru de date în România

Premierul Marcel Ciolacu a avut o întrevedere cu reprezentanți din SUA ai companiei Google, pe care i-a invitat să deschidă un centru de date...

România, țara IT-iștilor, tot la foaie și pix. Interviu cu ministrul digitalizării

Ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Bogdan-Gruia Ivan, declară război imprimantelor și spune că are planuri mari în ceea ce privește digitalizarea administrațiilor din țară,...

Secretarul de stat pentru relația cu Republica Moldova s-a întâlnit cu șefa Reprezentanței Comisiei Europene

Secretarul de stat Adrian Dupu, șeful Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova, s-a întâlnit cu șefa Reprezentanței Comisiei Europene în România, Ramona Chiriac. Întâlnirea...
Ultima oră
Pe aceeași temă