2.1 C
Bucharest
Monday, 11 December 2023
HomeSpecialDosare penale pentru braconaj

Dosare penale pentru braconaj

» Politistii de frontiera au retinut, in urma unor actiuni de combatere a braconajului piscicol, desfasurate timp de doua zile, 350 kilograme peste si 28 plase monofilament.

Lucratorii grupului de nave Constanta au interceptat pe raza localitatii Corbu, din judetul Constanta, un transport ilegal de peste. In portbagajul unui autoturism au fost descoperite 145 kg peste, in valoare de 655 lei, pentru care soferul nu a putut prezenta documente de provenienta.
Politistii de frontiera tulceni au descoperit, la randul lor, in urma unui control efectuat la o autoutilitara din zona Murighiol, 152 kilograme peste, in valoare de 459 lei. Ocupantii autovehiculului nu au putut justifica cu acte transportul efectuat, fapt pentru care intreaga cantitate de peste a fost ridicata in vederea confiscarii.
O alta echipa din cadrul Sectorului P.F. Tulcea a actionat pe lacul Zmeica, prilej cu care au fost depistati doi barbati care transportau in barca zece plase monofilament, cu ajutorul carora prinsesera cantitatea de 50 kilograme peste.

Cazuri similare, in care au fost utilizate plase monofilament, au mai fost inregistrate de lucratorii Sectorului P.F. Isaccea si S.P.F. Braila. Pe malul stang al Dunarii, in dreptul kilometrului 223, au fost gasite zece plase monofilament cu doi braconieri care intentionau sa pescuiasca, iar pe raza localitatii Isaccea au fost gasite opt plase interzise, apartinand altor doi pescari. Navoadele, in valoare de 395 lei, au fost ridicate in vederea confiscarii. In urma actiunilor oamenilor legii, sapte barbati vor fi cercetati penal.

Cele mai citite

Cele trei condiții puse de Austria pentru a accepta România în Air Schengen

Austria a pus trei condiții pentru ca România să fie primită în Schengen, însă doar pentru transportul pe cale aeriană. Frontierele terestre constituie un...

Vlad Pascu, șoferul drogat care a omorât doi tineri, va fi judecat doar pentru ucidere din culpă, nu pentru omor

Vlad Pascu, tânărul de 19 ani care a condus mașina sub influența drogurilor și care a accidentat mortal doi studenți, este trimis în judecată...

România intră complet în Schengen abia la finalul lui 2024, recunoaște premierul Ciolacu

Premierul Marcel Ciolacu, deși anunța acum două zile că România intră în Schengen, a revenit asupra acestei declarații și a recunoscut că momentul aderării...
Ultima oră
Pe aceeași temă