5.4 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialDorinel Munteanu, după eşecul de la Basel: "Mulţumit de joc, dezamăgit de...

Dorinel Munteanu, după eşecul de la Basel: “Mulţumit de joc, dezamăgit de rezultat”

Antrenorul Oţelului Galaţi, Dorinel Munteanu, s-a arătat dezamăgit de rezultatul obţinut de fotbaliştii săi la debutul în grupele Ligii Campionilor, 1-2 în deplasarea de la Basel.

“Sînt supărat pe rezultat, nu pe băieţi. Am pierdut acest meci în urma unei pase în adîncime a elveţienilor, fază la care dublajul fundaşilor mei nu a funcţionat. Am dat foarte uşor posibilitatea adversarilor să fie periculoşi din faze care nu anunţau vreun pericol iminent”, a precizat Munteanu, referindu-se în special la faza penalty-ul făcut de Sălăgeanu, în minutul 84.

Fostul mare internaţional român a afirmat însă că au fost elemente din jocul cu Basel care îl fac să fie încrezător pentru următoarele partide europene: “Jocul pe care l-am practicat la Basel îmi dă speranţe pentru viitor. În mod normal, trebuia să obţinem un rezultat de egalitate sau chiar să cîştigăm. La 1-1 am avut cîteva contraatacuri pe care, dacă reuşeam să le gestionăm cum trebuie, puteam cîştiga în Elveţia”.

…………………

CRONICĂ: Învinşi din penalty

Cu mai mult curaj şi mai multă concentrare în preajma careului advers, gălăţenii lui Dorinel Munteanu puteau pleca cu cel puţin un punct din deplasarea de la Basel, întâlnire pe care au sfârşit însă prin a o pierde cu 1-2. Golul decisiv al gazdelor a fost marcat de vedeta Alexander Frei dintr-un penalty obţinut în minutul 84, după o fază care poate caracteriza într-o mare măsură evoluţia Oţelului miercuri seara: Ibeh a fost mult prea încet în a manevra o minge primită de la Antal în careul lui Sommer, elveţienii au declanşat rapid contraatacul, iar o minge peste apărare l-a găsit pe Streller liber între doi fundaşi ”oţelari”; Sălăgeanu a realizat pericolul iminent însă nu a putut să-şi păstreze calmul şi l-a placat energic pe atacantul advers; penalty şi eliminare.

Până în acel moment, Oţelul a păstrat meciul echilibrat în faţa unei echipe care a jucat totuşi fără cel mai bun fotbalist, Shaqiri. Golul elveţienilor din prima repriză – Fabien Frei (39) a fost anulat de reuşita elegantă a lui Pena (58). Însă, ca şi înainte de primul gol, gălăţenii s-au mulţumit cu rezultatul de egalitate şi au părut timoraţi de conceptul de a ataca în deplasare.

Eliminării lui Sălăgeanu (84) i-a urmat însă ”roşul” primit de Huggel (87), iar Oţelul s-a aruncat în atac. Paraschiv putea egala în al doilea minut de prelungire, dar nu a găsit plasa dintr-un pâlc de jucători.

Gălăţenii marchează astfel cu o dezamăgire debutul în Liga Campionilor. Iar meciurile cele mai grele – cu Benfica şi Manchester – abia urmează.

……….

LIVE TEXT:

MINUTUL 90+5 – Elveţienii obţin un corner, dar nu mai apucă să-l execute pentru că arbitrul fluieră finalul partidei. Oţelul putea obţine mai mult din acest meci.

MINUTUL 90+2 – OCAZIE OŢELUL! Paraschiv trimite spre poartă dintr-un ”buchet” de jucători. Mingea este respinsă şi Oţelul obţine corner. Fără rezultat însă!

MINUTUL 89 – SCHIMBARE LA OŢELUL! Iese Silviu Ilie, intră Frunză.

MINUTUL 87 – ROŞU PENTRU BASEL! Huggel primeşte al doilea galben şi părăseşte şi el terenul.

MINUTUL 86 – SCHIMBARE LA OŢELUL! Iese Filip, intră Viglianti.

MINUTUL 84 – GOL BASEL! Alexander Frei transformă penalty-ul!

MINUTUL 82 – PENALTY PENTRU BASEL ŞI ROŞU PENTRU OŢELUL! Sălăgeanu îl plachează pe Streller în careu şi este eliminat.

MINUTUL 80 – Posesia gazdelor a crescut: 64% – 36%

MINUTUL 78 – SCHIMBARE LA BASEL! Iese Xhaka, intră Zoua. Basel forţează atacul.

MINUTUL 72 – OCAZIE OŢELUL! Paraschiv şutează mult peste poartă din colţul careului, irosind o nouă acţiune promiţătoare a Oţelului.

MINUTUL 70 – SCHIMBARE LA OŢELUL! Iese Pena, intră Paraschiv.

MINUTUL 68 – ALTĂ OCAZIE BASEL! Grahovac iese excelent în 5 metri faţa lui Frei, angajat cu o deviere a lui Streller.

MINUTUL 66 – OCAZIE BASEL! Streller, urmărit în careul gălăţean de trei fundaşi, reuşeşte un ”călcâi” pentru Xhaka – care şutează peste de la 12 metri, din unghi.

MINUTUL 62 – Basel conduce la capitolul acurateţe a paselor: 77% – 62%

MINUTUL 58 – GOOOL OŢELUL! Pena finalizează din colţul careului mic cu o ”scăriţă” elegantă după ce Sommer a scăpat în faţă un şut al lui Antal de la 20 de metri.

MINUTUL 56 – Oţelul mai iroseşte o şansă când Antal şutează peste poartă de la 20 de metri lateral dreapta. Puţin mai înainte Ibeh nu a avut viteza şi nici clarviziunea necesare pentru a intra în careu cu balonul.

MINUTUL 53 – OCAZIE OŢELUL! Ibeh prinde un şut sănătos de la marginea careului, Sommer parează foarte bine!

MINUTUL 53 – GALBEN PENTRU BASEL! Huggel este avertizat.

MINUTUL 49 – GALBEN PENTRU OŢELUL! Râpă este avertizat.

MINUTUL 46 – A început repriza secundă.

MINUTUL 45 – Prima repriză se încheie fără niciun minut de prelungire. Oţelul trebuie să arate că ştie să joace fotbal în repriza a doua dacă vrea să obţină punct sau puncte.

MINUTUL 39 – GOL BASEL! Fabien Frei înscrie cu capul de la 11 metri, după ce a găsit centrarea lui Streller de pe dreapta cu sprint din linia a doua a atacului elveţian.

MINUTUL 35 – GALBEN PENTRU BASEL! Atacantul Streller este avertizat pentru o interveţie periculoasă la Sergiu Costin.

MINUTUL 30 – OCAZIE OŢELUL! Pena, aflat în careul advers, ezită într-o situaţie excelentă şi este blocat în cele din urmă. Mingea sare la Ibeh care şutează de asemenea în blocaj. Oţelul iroseşte o ocazie mare de a lovi de contraatac.

MINUTUL 28 – OCAZIE BASEL! Grahovac se întinde şi respinge excelent o ”bombă” trimisă de la 25 de metri de Frei, pus în posesie de o atingere greşită a lui Perendija.

MINUTUL 26 – Basel conduce detaşat la posesie: 60% – 40%

MINUTUL 24 – Grahovac se ridică bine şi reţine dintr-o aglomerare de jucători creată la un corner al elveţienilor.

MINUTUL 21 – Oţelul temporizează pe cât posibil. Se limitează să oprească acţiunile gazdelor.

MINUTUL 18 – Basel grăbeşte ritmul şi încearcă să împingă jocul spre poarta gălăţeană.

MINUTUL 12 – Elveţienii greşesc multe pase. Gălăţenii nu par prea convinşi că ar putea să profite de aparenta acalmie a gazdelor.

MINUTUL 7 – Oţelul are primul corner al meciului. Nu rezultă însă nimic periculos din lovitura de colţ.

MINUTUL 6 – OCAZIE OŢELUL! Antal scapă pe dreapta, centrează în careu la Giurgiu, însă mingea e trimisă prea în spate şi mijlocaşul Oţelului nu poate trimite puternic spre poartă. Sommer reţine!

MINUTUL 5 – Basel nu s-a aruncat spre careul lui Grahovac din start, cum era poate de aşteptat. Elveţienii combină calm, iar Oţelul presează cu cel puţin doi oameni în jumătatea adversă.

MINUTUL 2 – Oţelul are primul şut pe poartă, prin Giurgiu. Prea slab însă!

MINUTUL 1 – A început meciul…şi aventura gălăţenilor în Liga Campionilor.

UPDATE 21:30 Se cunosc echipele de start:

Basel: Y. Sommer – Steinhofer, Abraham, Dragovici, Park Jo-Hoo – Huggel – Hhaka, Cabral, F. Frei – A. Frei, Streller

Rezerve: Colomba, Ajeti, Xhaka, Buess, Kovaci, Zoua, Kwan-Ryong Pak

Antrenor: Thorsten Fink

Oţelul: Grahovac – Rîpă, Sg. Costin, Perendija, Sălăgeanu – Giurgiu, Filip – Antal, Ibeh, S.Ilie – Pena

Rezerve: Brăneţ, Ljbinkovici, Paraschiv, Frunză, Sîrghi, Neagu, Viglianti

Antrenor: Dorinel Munteanu

……………………………………. 

Oţelul atacă gurpele Ligii Campionilor din postura de echipă “exotică”: este la prima prezenţă în competiţie şi are doar un singur jucător în lot care a mai evoluat la acest nivel. Sorţii au fost însă blânzi cu gălăţenii şi le-au programat un debut abordabil.

E puţin probabil ca lui Paraschiv şi compania să le tremure picioarele pe St. Jakob Park din Basel miercuri seara, deşi vor fi aproape sigur puşi în dificultate de mai experimentaţii elveţieni. De altfel, antrenorul lui FC Basel, Thorsten Fink, a declarat că vrea o deschidere rapidă a scorului din partea echipei sale, precizând că Oţelul se închide bine. Meciul ar putea foarte bine să arate aşa cum se aşteaptă Fink: Oţelul să se apere supraaglomerat, iar Basel să exercite o presiune mare din start.

Cum va juca Dorinel?

Dorinel Munteanu ştie însă că “dubla” cu Basel poate aduce singurele puncte ale Oţelului într-o grupă în care favorite clare sunt Manchester şi Benfica. O tactică defensivă în jocul de miercuri ar putea echivala cu o autosabotare pentru că, de fapt, gălăţenii nu s-au arătat foarte siguri în apărare în acest start de sezon. Au primit opt goluri în şase partide, încasând patru în cel mai recent meci din campionat, acel 0-4 cu CFR Cluj. Desigur, nici atacul nu este un punct forte pentru Oţelul, care a izbutit doar cinci goluri în startul campionatului. Soluţia pare o abordare echilibrată, cu accentul pe jocul pe margini – Antal şi Buş/ Frunză, ajutaţi de pivotul Paraschiv şi de abilul Ibeh.

“Sperietorile” Shaqiri şi Frei

Basel va încerca aproape sigur să menţină cât mai mult posesia. Asta în primul rând pentru că are cu cine: Xherdan Shaqiri este unul dintre cei promiţători tineri mijlocaşi din Europa, iar entuziasmul unor Valentin Stocker şi Fwayo Tembo, precum şi experienţa unor Alexander Frei şi Marco Streller pot fi, oricare în parte, decisive.

Gazdele de miercuri sunt mult mai obişnuite cu aerul de Liga Campionilor. Anul trecut au încheiat pe locul al treilea, cu şase puncte în tot atâtea partide, într-o grupă cu Bayern, Roma şi CFR Cluj. Cu ardelenii şi-au împărţit punctele: au pierdut, scor 1-2, în Gruia şi au câştigat, 1-0, pe teren propriu. În afară de sezonul trecut, elveţienii au mai bifat două participări în grupele C1, în 2002/2003 şi 2008/2009.

Istoria Oţelului în Europa: Juventus, Gorica, Vejle

Prima prezenţă într-o cupă europeană pentru Oţelul a fost în sezonul 1988/1989. Pe 7 septembrie 1988, Oţelul a primit vizita gigantului Juventus Torino, în manşa întâi a primului tur al Cupei UEFA. Gălăţenii au obţinut un rezultat senzaţional, 1-0. Însă au fost eliminaţi după un 0-5 în retur.

În sezonul 1997/1998 al Cupei UEFA, Oţelul a fost eliminată în preliminarii de slovenii de la HIT Gorica, după 0-2 “afară” şi 4-2 “acasă” . În sezonul următor al aceleaşi competiţii europene, Oţelul a fost oprit în al doilea tur preliminar de danezii de la Vejle BoldKlub, după un dublu 0-3.

În sezonul 2004/2005, Oţelul a jucat iarăşi în Cupa UEFA şi a ieşit din nou în al doilea tur preliminar, după un 0-0 şi 0-1 cu Partizan Belgrad. În sezonul 2007/2008 echipa s-a calificat în Cupa UEFA din Intertoto, după ce a scos formaţia turcă Trabzonsport. A eşuat însă neaşteptat în faţa bulgarilor de la Lokomotiv Sofia, după 0-0 şi 1-3.

Echipe probabile:

FC Basel: Sommer – Steinhöfer, Abraham, Dragovic, Park – Fabian Frei, Huggel, Cabral, Shaqiri – Alexander Frei, Streller.

Oţelul: Grahovac – Râpă, Sg. Costin, Perendija, Sălăgean – I. Neagu, Giurgiu – L. Antal, Ibeh, S. Frunză – G. Paraschiv.

Arbitru: William Collum (Scoţia)

Meciul va fi transmis pe TVR 1, de la ora 21.45.

Claudiu Berbece
Claudiu Berbecehttp://claudiu-berbece
Claudiu Berbece, reporter Rl online
Cele mai citite

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă