10.1 C
București
miercuri, 22 martie 2023
AcasăSpecialDorin Marian, fostul şef al Cancelariei premierului, urmărit penal în dosarul lui...

Dorin Marian, fostul şef al Cancelariei premierului, urmărit penal în dosarul lui Tăriceanu

Procurorii DNA Braşov au dispus efectuarea urmăririi penale faţă de Dorin Marian, fost şef al Cancelariei premierului, pentru mărturie mincinoasă, în dosarul în care este anchetat preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu.

DNA precizează, într-un comunicat, că în cadrul actelor de cercetare efectuate pentru lămurirea cauzei referitoare la retrocedarea presupus nelegală a unei suprafeţe din Pădurea Snagov şi a Fermei Băneasa (a cărei trimitere în judecată a fost mediatizată în 18 mai) s-a dispus citarea, pentru a fi audiat ca martor, a lui Dorin Marian, fost şef al Cancelariei prim-ministrului. 
Această citare a fost necesară în legătură cu clarificarea unor aspecte legate de activitatea desfăşurată de Marius Marcovici. 
"După depunerea jurământului, la 28 aprilie, Dorin Marian a făcut declaraţii mincinoase cu privire la faptul că Marius Marcovici a fost consilierul său personal, în perioada în care a îndeplinit funcţia de şef al cancelariei primului ministru. Declaraţia mincinoasă constă în faptul că, deşi calitatea de consilier personal pe care a avut-o Marcovici, în raport cu Dorin Marian, rezultă din înscrisurile de la dosar, care confirmă inclusiv faptul că încheierea contractului a fost realizată pe perioadă determinată, respectiv pe durata exercitării funcţiei de şef al Cancelariei primului ministru de către suspect, acesta a negat această evidenţă", susţin procurorii. 
DNA menţionează că, în depoziţia luată sub jurământ, Dorin Marian a făcut declaraţii necorespunzătoare adevărului cu privire la aspecte esenţiale ale cauzei asupra cărora a fost întrebat, urmărind prin aceasta împiedicarea/îngreunarea cercetărilor şi a tragerii la răspundere penală a inculpaţilor cercetaţi în dosarul trimis în judecată. 
Sursa citată subliniază că suspectului i s-au adus la cunoştinţă calitatea procesuală şi acuzaţiile. 
DNA a anunţat marţi că procurorii anticorupţie Braşov au dispus efectuarea urmăririi penale faţă de preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, pentru comiterea infracţiunilor de mărturie mincinoasă şi favorizarea făptuitorului. 

Cele mai citite

Turul de elită al Europeanului Under-19: România „a mâncat bătaie” cu 4-0

Naționala României U-19 a fost învinsă cu scorul de 4-0 de către Norvegia, astăzi, pe Stade Jacques-Mazzuca din Saran (Franţa). A fost primul meci...

Boloş aruncă bomba despre modificarea PNRR

România are ca termen data de 30 aprilie pentru transmiterea către Comisia Europeană a documentelor finale privind modificarea Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă,...

Statele Unite și-au deschis o bază militară permanentă în Polonia

Forțele Terestre ale Statelor Unite (US Army) și-au deschis o bază militară permanentă în Polonia, în orașul Poznań din vestul țării. Baza americană din Polonia...
Ultima oră
Pe aceeași temă