19.9 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSpecialDorin Marian, fostul şef al Cancelariei premierului, urmărit penal în dosarul lui...

Dorin Marian, fostul şef al Cancelariei premierului, urmărit penal în dosarul lui Tăriceanu

Procurorii DNA Braşov au dispus efectuarea urmăririi penale faţă de Dorin Marian, fost şef al Cancelariei premierului, pentru mărturie mincinoasă, în dosarul în care este anchetat preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu.

DNA precizează, într-un comunicat, că în cadrul actelor de cercetare efectuate pentru lămurirea cauzei referitoare la retrocedarea presupus nelegală a unei suprafeţe din Pădurea Snagov şi a Fermei Băneasa (a cărei trimitere în judecată a fost mediatizată în 18 mai) s-a dispus citarea, pentru a fi audiat ca martor, a lui Dorin Marian, fost şef al Cancelariei prim-ministrului. 
Această citare a fost necesară în legătură cu clarificarea unor aspecte legate de activitatea desfăşurată de Marius Marcovici. 
"După depunerea jurământului, la 28 aprilie, Dorin Marian a făcut declaraţii mincinoase cu privire la faptul că Marius Marcovici a fost consilierul său personal, în perioada în care a îndeplinit funcţia de şef al cancelariei primului ministru. Declaraţia mincinoasă constă în faptul că, deşi calitatea de consilier personal pe care a avut-o Marcovici, în raport cu Dorin Marian, rezultă din înscrisurile de la dosar, care confirmă inclusiv faptul că încheierea contractului a fost realizată pe perioadă determinată, respectiv pe durata exercitării funcţiei de şef al Cancelariei primului ministru de către suspect, acesta a negat această evidenţă", susţin procurorii. 
DNA menţionează că, în depoziţia luată sub jurământ, Dorin Marian a făcut declaraţii necorespunzătoare adevărului cu privire la aspecte esenţiale ale cauzei asupra cărora a fost întrebat, urmărind prin aceasta împiedicarea/îngreunarea cercetărilor şi a tragerii la răspundere penală a inculpaţilor cercetaţi în dosarul trimis în judecată. 
Sursa citată subliniază că suspectului i s-au adus la cunoştinţă calitatea procesuală şi acuzaţiile. 
DNA a anunţat marţi că procurorii anticorupţie Braşov au dispus efectuarea urmăririi penale faţă de preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, pentru comiterea infracţiunilor de mărturie mincinoasă şi favorizarea făptuitorului. 

Cele mai citite

3 criterii esențiale pentru alegerea unui scaun de masă pentru bebeluși

Alegerea unui scaun de masă pentru bebeluși este o decizie importantă pentru orice părinte, influențând direct siguranța, confortul și buna dezvoltare a copilului în...

Protejarea pădurilor din Ilfov este piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov

Înscrisă ca amendamente la noul Cod Silvic, protejarea pădurilor din Ilfov împotriva exploatărilor comerciale, piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov, a fost...

EXCLUSIV. Decizia lui Nicușor Dan de a elimina linia STB 336, fiasco în trafic. Locuitorii din Militari, rămași fără autobuz care să-i ducă la...

Locuitorii din cartierul bucureștean Militari au rămas fără singurul autobuz care îi transporta până în fața Spitalului Universitar. Decizia lui Nicușor Dan de a...
Ultima oră
Pe aceeași temă