2 C
București
sâmbătă, 27 noiembrie 2021
AcasăSpecialVIDEO. Donald Trump, în prima conferinţă de presă în calitate de preşedinte...

VIDEO. Donald Trump, în prima conferinţă de presă în calitate de preşedinte ales al SUA: Cred că activităţile de hacking aparţin ruşilor, dar o fac şi alte state

Preşedintele ales al Statelor Unite ale Americii, Donald Trump, a susţinut prima sa conferinţă de presă în calitate de şef al administraţiei de la Washington. Discursul a fost umbrit de scandalul răsunător care îl are protagonist, şi anume, serviciile secrete ale Rusiei ar deține materiale „grafice”, înregistrate într-un hotel din Moscova, în care preşedintele apare în compania unor prostituate.

„Un grup de oameni care fac parte din opoziţia mea s-au adunat şi au făcut un raport care nu ar fi trebuit să fie publicat. Este un lucru josnic. În ceea ce priveşte activitatea de hacking, da, cred că a fost Rusia, dar acest lucru îl fac şi alte state şi alţi oameni.

Cred că am câştigat nominalizarea republicană cu ajutorul acestor conferinţe de presă, dar am renunţat la ele pentru că ne confruntam cu o mulţime de ştiri false […] Se poate ca acest raport să fie scurs către presă de o agenţie de informaţii, însă o asemenea acţiune ar fi o ruşine… un asemenea raport nu ar fi trebuit niciodată să fie scris şi în niciun caz publicat.

Aceste întâlniri cu serviciile secrete sunt confidenţiale, deci eu nu pot să vă spun ce s-a întâmplat. Am avut mulţi martori, inclusiv în echipa noastră şi cred că este o ruşine faptul că un acest raport a fost publicat.

Dacă Putin îl place pe Donald Trump, atunci cred că asta este mai degrabă o calitate, decât o problemă pentru mine. Avem nevoie de Rusia pentru a distruge Statul Islamic, care este până la urmă o problemă creată de administraţia Barack Obama, care a ales să se retragă prea devreme din Irak. Dacă Putin îl place pe Donald Trump, atunci am o mare calitate de partea mea, băieţi”, şi-a început miliardarul republican prima conferinţă de presă de după câştigarea alegerilor prezidenţiale din SUA.

Preşedintele-ales le-a mulţumit jurnaliştilor care au condamnat raportul agenţiilor de informaţii, care vorbeşte despre modul cum spionii ruşi au adunat în ultimii cinci ani informaţii compromiţătoare şi înregistrări de natură sexuală pentru a-l santaja pe Donald Trump.

 


Citeşte şi: New York Times: Rușii au materiale filmate cu Donald Trump la Moscova, în compania unor prostituate. Preşedintele ales al SUA: Rusia nu a încercat vreodată să exercite presiuni asupra mea


 

 

 

Cele mai citite

Africa de Sud reacționează: Interdicțiile de călătorie sunt nejustificate

Africa de Sud a declarat că restricțiile de călătorie din cauza Omicron, sunt nejustificate, conform Reuters. Ministrul Sănătății, Joe Phaahla, a declarat într-o conferință de...

Rafila acuză: „Lipsă de transparenţă”

Alexandru Rafila, Ministrul Sănătății, a declarat faptul că partea din PNRR legată de domeniul sănătăţii a fost găsită, după investigaţii, de predecesorul său, Cseke...
Ultima oră
Pe aceeași temă