6.2 C
Bucharest
Saturday, 2 December 2023
HomeSpecialDominique Strauss-Kahn, faţă în faţă cu jurnalista care îl acuză de agresiune...

Dominique Strauss-Kahn, faţă în faţă cu jurnalista care îl acuză de agresiune sexuală

Fostul director al FMI Dominique Strauss-Kahn a fost confruntat de poliţie, joi dimineaţă, cu jurnalista Tristane Banon, care îl acuză că a încercat să o violeze în 2003, relatează Mediafax.

Cei doi au fost chemaţi joi dimineaţă la sediul Brigăzii pentru combaterea delincvenţei (BRDP), în sudul Parisului.

Tristane Banon, o jurnalistă de 32 de ani, a depus plângere împotriva lui Strauss-Kahn în iunie, exact în momentul în care la New York apăreau dubii privind credibilitatea cameristei care îl acuza pe fostul director FMI că ar fi agresat-o sexual.

“Vreau să fie în faţa mea şi să îmi spună în faţă că este ceva imaginar. Vreau să îmi spună asta”, declarase Tristane Banon pe 22 septembrie, referindu-se la Strauss-Kahn.

Fostul director al Fondului Monetar Internaţional a depus la rândul său plângere împotriva femeii, pentru denunţ calomnios.

În momentul de faţă procurorii francezi au trei posibilităţi: fie să declare faptele prescrise, să claseze dosarul sau să sesizeze o instanţă judiciară.

Chiar şi în cazul clasării dosarului, lupta judiciară nu se va încheia pentru Dominique Strauss-Kahn.

Tristane Banon a avertizat că în cazul clasării, ea va depune o altă plângere, de data aceasta constituindu-se “parte civilă”, ceea ce va antrena desemnarea unui judecător de instrucţie. Banon susţine că tentativa de viol ar fi avut loc în 2003.

Cele mai citite

Peste 2.400 de militari, la parada de Ziua Naționață din Capitală. Evenimentele de la Alba Iulia

Peste 2.400 de militari şi specialişti din Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Afacerilor Interne, Autoritatea Vamală Română, Serviciul Român de Informaţii, Serviciul de Telecomunicaţii Speciale...

Voleibalistele de la CSM Lugoj, aproape de sferturile Cupei Challenge

CSM Lugoj a făcut un pas important spre calificarea în sferturile de finală ale Cupei Challenge la volei feminin, după ce a învins în...

VIDEO. Vedeta din România care ține post negru! “Nu am băut nimic decât apă”

La vârsta de 53 de ani, Damian Drăghici a intrat din nou în post negru și se află deja la a cincea zi a...
Ultima oră
Pe aceeași temă