17.8 C
București
luni, 23 mai 2022
AcasăSpecialDoi suspecți de legături cu gruparea Stat Islamic au fost arestați în...

Doi suspecți de legături cu gruparea Stat Islamic au fost arestați în Spania

Două persoane au fost arestate, luni dimineața, în Spania, sub suspiciunea de legături cu militanții islamiști și organizarea unor atentate teroriste pe teritoriul statelor europene, informează Reuters, citat de News.ro.

Potrivit Ministerului de Interne din Spania, cel puţin unul dintre cei doi suspecţi arestaţi plănuia să se alăture jihadiştilor Statului Islamic din Siria şi a ajuns până la frontiera turco-siriană pentru a se întâlni cu un membru al organizaţiei teroriste.

Iniţial, suspectul a fost arestat de către autorităţile turce înainte de a traversa ilegal frontiera, iar după eliberare s-a întors în Spania. De asemenea, acesta şi-a continuat pe teritoriul spaniol eforturile de a se alătura grupării teroriste. Al doilea suspect este acuzat pentru că a sprijinit eforturile primului bărbat de a călători în Siria. De asemenea, acesta l-a antrenat pe primul suspect, atunci când s-a întors în Spania.

Cei doi suspecţi arestaţi locuiesc în Murcia şi Valladolid.

În urmă cu două săptămâni, autorităţile spaniole au arestat un cetăţean marocan acuzat de propagandă jihadistă prin intermediul reţelelor de socializare. De asemenea, autorităţile spaniole au arestat până la 30 de persoane de la începutul anului pentru terorism, inclusiv pentru propagandă teroristă. 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă