21.7 C
București
joi, 11 august 2022
AcasăSpecialDoi ofiţeri indieni au fost ucişi într-un atac asupra unei baze militare...

Doi ofiţeri indieni au fost ucişi într-un atac asupra unei baze militare din Nagrota

Doi ofiţeri indieni au fost ucişi, marţi, într-un atac asupra bazei militare în nordul ţării, în apropierea graniţei cu Pakistanul, notează Agerpres.

Oficialii poliţiei au declarat că trei sau patru extremişti au intrat în cartierul general al armatei la Nagrota (la periferia orașului Jammu) și au tras în direcția cantinei ofițerilor. Doi ofițeri au fost uciși și schimbul de focuri.

Nagrota găzduieşte un important centru de comandă militară regională, iar oraşul este situat de-a lungul unui drum strategic care leagă regiunea disputată Cașmir de restul Indiei.

„Un atac a avut loc mai devreme în această dimineață și teroriști au intrat în una din zonele noastre militare. Situația este sub control, de îndată ce operațiunea se va încheia, vă vom oferi detalii. Nu doresc să ‘speculez’ cu privire la numărul atacatorilor implicați”, a declarat presei Manish Mehta, purtător de cuvânt la Ministerul Apărării indian.

Tensiunile între India și Pakistan s-au acutizat de două luni și jumătate în legătură cu zona Cașmirului, teritoriu himalayan divizat din 1947 pe care cele două state și-l dispută.

Cele mai citite

Cupa Mondială 2022 va începe cu o zi mai devreme

Cupa Mondială va începe cu o zi mai devreme decât era prevăzut, duminică, 20 noiembrie, când gazdele din Qatar vor întâlni Ecuadorul. Meciul de deschidere...

Iranian acuzat pentru un presupus complot de asasinare asupra fostului consilier de securitate națională al lui Trump

Un iranian a fost acuzat de SUA că a complotat pentru a-l ucide pe fostul consilier de securitate națională al lui Trump, John Bolton. Oficialii...

EMA va aproba un vaccin anti-COVID împotriva subvariantelor Omicron

Agenția Europeană a Medicamentului ar putea aproba în această toamnă un vaccine anti-Covid-19 al alianţei Pfizer/BioNTech care ţinteşte subvariantele care se răspândesc rapid ale...
Ultima oră
Pe aceeași temă