1.4 C
Bucharest
Sunday, 10 December 2023
HomeSpecialDoi inspectori de la ANAF Constanţa au fost prinşi în flagrant timp...

Doi inspectori de la ANAF Constanţa au fost prinşi în flagrant timp ce primeau mită 2.000 euro

Ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Constanţa, sub coordonarea procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, au prins joi în flagrant doi inspectori din cadrul ANAF Constanţa, în timp ce primeau 2.000 euro drept mită, potrivit NewsIn.

Cei doi inspectori pretinseseră banii de la un cetăţean, administrator al unei firme, pentru a nu-i întocmi un dosar penal pentru neînregistrarea în evidenţele contabile a unor facturi.

Flagrantul a fost organizat în urma denunţului depus la Direcţia Generală Anticorupţie de cetăţeanul B.C.. Acesta a sesizat faptul că miercuri, 08.12.2010, a fost contactat telefonic de o persoană care s-a prezentat drept inspector ANAF, care i-a solicitat să se întâlnească pentru a discuta despre anumite nereguli constatate în actele financiare ale firmei administrate de denunţător.

La întâlnire au venit două persoane, care s-au prezentat ca fiind inspectori ANAF –  DGFP Constanţa. Inspectorii i-au comunicat denunţătorului că, în urma studierii documentelor firmei, au constatat că nu a emis factură către o societate din Bulgaria, fapt pentru care riscă să îi fie întocmit dosar penal pentru comiterea infracţiunii de evaziune fiscală.

Ulterior, unul dintre cei doi inspectori i-a pretins suma de 2.000 euro pentru a ieşi bine la control şi pentru a scăpa de orice problemă ulterioară, menţionând totodată ce documente trebuie să întocmească pentru justificarea controlului efectuat. 

În urma denunţului, ofiţerii D.G.A. – S.J.A. Constanţa au sesizat Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa şi sub coordonarea procurorului desemnat au participat la activitatea de prindere în flagrant. În urma flagrantului, cele două persoane au fost identificate ca fiind inspectori în cadrul ANAF –  DGFP Constanţa,  fapt pentru care cauza este cercetată în prezent de DNA – ST Constanţa.

Cei în cauză sunt cercetaţi  sub aspectul săvârşirii infracţiunii de luare de mită, prev. de art. 254 Cod penal rap. la art. 7 din Legea nr. 78/2000, urmând  a se propune instanţei de judecată arestarea preventivă.

Cele mai citite

Mersul trenurilor 2023-2024 intră în vigoare de astăzi

Noul mers al trenurilor 2023-2024 intră în vigoare din 10 decembrie, potrivit unui comunicat al CFR Călători. „Pentru a oferi accesibilitate la transportul pe calea...

SUA și UE vor creșterea exporturilor de cereale ale Ucrainei, prin România

O nouă reuniune dedicată facilitării exporturilor de cereale ale Ucrainei s-a desfășurat în România, la Tulcea, cu participarea unor oficiali ai României, Ucrainei, Republicii...

Opt cetățeni din Fâșia Gaza au ajuns în România

Opt persoane evacuate din Fâșia Gaza au ajuns în România în dimineața zilei de duminică, 10 decembrie 2023. Cele opt persoane fac parte dintr-un grup...
Ultima oră
Pe aceeași temă