22.9 C
București
marți, 23 iulie 2024
AcasăSpecialDoi deţinuţi s-au sinucis la Poarta Albă

Doi deţinuţi s-au sinucis la Poarta Albă

Un fost poliţist încarcerat pentru că şi-a ucis mama şi un coleg de celulă au fost găsiţi spânzuraţi, miercuri seară, în camera lor de detenţie de la Penitenciarul Poarta Albă.

 

Potrivit purtătorului de cuvânt al închisorii, Gabriel Botezan, trupurile celor doi deţinuţi au fost depistate cu ocazia apelului de seară.

”Cele două persoane, M. M. şi A. D., arestate preventiv pentru săvârşirea infracţiunii de omor, se aflau în refuz de hrană, din motive juridice. Pe perioada refuzului de hrană aceştia au primit în permanenţă asistenţă medicală de specialitate, au fost consiliaţi de către psihologul unităţii şi au purtat discuţii cu conducerea unităţii şi judecătorul delegat”, a precizat Botezan.

Potrivit acestuia, conducerea unităţii a informat de urgenţă reprezentanţii Poliţiei şi Procuraturii, aceştia prezentându-se la Penitenciarul Poarta Albă pentru demararea cercetărilor.

În paralel, Penitenciarul Poarta Albă a demarat o anchetă internă în urma căreia se vor stabili cu exactitate împrejurările şi cauzele care au dus la producerea incidentului.

Fostul poliţist Marius Ionuţ Magda a fost încarcerat după ce, la începutul acestui an, şi-a înjunghiat mortal mama în apartamentul acesteia din municipiul Constanţa. Fapta a comis-o la ieşirea din penitenciar, după ce ispăşise o pedeapsă pentru violarea unei minore.

Celălalt bărbat care s-a sinucis fusese închis pentru că îşi omorâse soţia relatează Agerpres.

În ambele cazuri, inculpaţii fuseseră trimişi în judecată în urmă cu aproximativ o lună pentru omor deosebit de grav şi, respectiv, omor calificat.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă