34.5 C
București
joi, 18 iulie 2024
AcasăSpecialDoi bărbați – acuzaţi că au furat 415.000 de lei dintr-o casă....

Doi bărbați – acuzaţi că au furat 415.000 de lei dintr-o casă. Vezi CINE stă acolo

Poliţia Capitalei a depistat şi reţinut doi bărbați suspectați că au furat 415.000 de lei dintr-o locuință din sectorul 6 al Capitalei.

Acţiunea de joi a Poliţiei a inclus cinci percheziții făcute în București, Ilfov și Constanța, informează Mediafax.

Suspecţii sunt doi bărbaţi în vârstă de 39, respectiv 41 de ani.

Furtul sumei de 415.000 de lei, de care sunt acuzaţi, s-a produs la data de 14 mai.

Potrivit unor surse din Poliție, banii s-au furat din casa lui Marcel Manea, aflat în atenția polițiștilor pentru fapte de cămătărie. Manea ar fi avut relaţii de afaceri cu cei doi suspecţi într-o staţiune din judeţul Constanţa, unde deţine un restaurant.

În urma celor cinci percheziţii, au fost identificate şi indisponibilizate în vederea confiscării sumele de 8.200 de euro şi de aproximativ 27.500 de lei, precum şi instrumente şi dispozitive artizanale ce puteau servi la comiterea de infracţiuni.

De asemenea, au fost găsite mai multe bunuri despre care există indicii că provin din activităţi ilicite.

Prejudiciul de 415.000 de lei a fost recuperat în proporţie de 30 la sută.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt calificat şi complicitate la furt calificat, cu cei doi bărbaţi în stare de reţinere, urmând a fi prezentaţi magistraţilor.

Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă