28 C
Bucharest
Wednesday, 31 May 2023
HomeSpecialDoi angajați ai Centrului de Transfuzie Sanguină din Craiova, arestați preventiv. Ei...

Doi angajați ai Centrului de Transfuzie Sanguină din Craiova, arestați preventiv. Ei sunt acuzați de luare de mită

Doi angajați ai Centrului de Transfuzie Sanguină din Craiova vor fi arestați preventiv, pentru 30 de zile, sub acuzația de luare de mită, în schimbul furnizării de sânge unor pacienți care urmau să fie operați, a decis, joi seara, Tribunalul Dolj, potrivit Agerpres.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Tribunalului Dolj, judecătorul Denis Ghervase, decizia instanței nu este definitivă și poate fi contestată.

Miercuri, ofițerii DGA l-au prins în flagrant pe asistentul medical din cadrul Centrului de Transfuzii din Craiova,Cosmin Magaon, în timp ce primea suma de 200 lei de la un investigator sub acoperire pentru a furniza două unități de sânge pentru un pacient în vederea efectuării unei intervenții chirurgicale.

Potrivit unui comunicat al DGA, în cursul lunii martie 2017, asistentul medical, în colaborare cu registratoarea Mihaela Oprișan, pe fondul lipsei de sânge necesar intervențiilor chirurgicale, ar fi primit în repetate rânduri, de la investigatori sub acoperire ai DGA, diferite sume de bani pentru a facilita obținerea respectivelor unități de sânge.

La sediul centrului medical a fost efectuată o percheziție în urma căreia au fost ridicate mai multe înscrisuri ce au legătură cu cauza.

 

Știre în curs de actualizare.

Cele mai citite

Presa britanică relatează despre vizita de 5 zile în România a regelui Charles

Regele Charles va rata vizita prințului Harry la Londra săptămâna viitoare, deoarece pleacă într-o excursie de cinci zile în Transilvania, notează Dailymail. Prințul Harry se...
00:00:22

VIDEO: Kiev – Momentul în care o rachetă cade lângă o mașină

O cameră de bord a surprins momentul în care o parte dintr-o rachetă a căzut lângă o mașină care circula pe un drum din...

James Cleverly: Ucraina are dreptul să lovească ţinte pe teritoriul rus în scop de autoapărare

Şeful diplomaţiei britanice, James Cleverly, a declarat marţi că Ucraina are dreptul să lovească ținte pe teritoriul rus în scop de autoapărare, informează dpa. "Ucraina...
Ultima oră
Pe aceeași temă