23.2 C
București
vineri, 12 iulie 2024
AcasăSpecialDocumentarul "Blestemul ariciului" invitat la Festivalul de Film de la Oxford

Documentarul „Blestemul ariciului” invitat la Festivalul de Film de la Oxford

Documentarul „Blestemul ariciului”, titratul film produs de Studioul „Astra Film” in regia si cu imaginea antropologului Dumitru Budrala, a fost invitat sa participe la editia din acest an a Festivalului International de Film Documentar de la Oxford, Marea Britanie. Aceasta productie aplaudata la ultima editie a TIFF Cluj-Napoca, a fost distinsa cu Marele Premiu la Festivalul Film.doc 2 si a fost prezentat la festivalurile internationale de la Amsterdam, Tessaloniki, Freiburg, University College London sau Institutul Max Plankt Berlin.
Reamintim ca „Blestemul ariciului”, realizat ca un road-movie, urmareste viata cotidiana a unui grup de rromi rachitari in peregrinarile dintr-un sat intr-altul, in plina iarna, incarcati cu maturi si cosuri de vanzare.
Potrivit lui Dumitru Budrala, a fost nevoie de cinci ani de cercetare si doi ani de filmari si montaj pentru ca produsul final sa iasa din sfera documentarului strict antropologic, rezultat ce surprinde publicul la fiecare vizionare.
La aceasta performanta contribuie in special imaginea filmului si viziunea regizorala. „Blestemul ariciului” isi continua drumul si culege laurii.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă