16.8 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăLifestyleFoodRomânia la piaţă. S-au scumpit ţigările

România la piaţă. S-au scumpit ţigările

Bucureşti

Pieţele, locurile de unde clientul putea cumpăra ţigări de contrabandă, sunt în ultimele zile înţesate de poliţişti. În piaţa Rahova, 10 poliţişti verificau toţi micii comercianţi ambulanţi. Totuşi, amestecaţi printre trecători şi forţe de ordine, de pe trotuarul din faţa complexului Rahova câţiva comercianţi te îmbiau, în şoaptă: „Ţigări, ţigări”. Dacă voiai să cumperi însă, te direcţionează la partenerii care aveau ţigările ascunse în scările blocurilor din zonă. De când cu arestările din vămi, a mai apărut o problemă: lipsesc unele sortimente, precum Doina, Parliament şi Winston. Nici preţul nu mai este acelaşi. Acum, orice pachet e mai scump cu 1 leu.

Constanţa

Ţigările de contrabandă se vând în buricul târgului chiar şi zilele acestea. În centru, pe bulevardul Tomis, magazinul „Dovi”, celebru în oraş pentru comercializarea băuturilor şi ţigărilor de contrabandă, era deschis ieri. Şi comercianţii ambulanţi din piaţa Abator s-au prezentat la „lucru” de la primele ore ale dimineţii.

Tulcea

Majoritatea ţigărilor fără timbru intră pe filierele Republica Moldova şi Ucraina. Piaţa Nouă este raiul traficanţilor. Cu doar 5 lei, poţi cumpăra un pachet de Plugaru direct de la tarabele unde se vând şi legume. Fumătorii spun însă că preţul a crescut cu 1 leu după recentele arestări din vămi.

Isaccea

Alimentează şi comunele limitrofe. Localnicii spun că traficanţii aduc ţigările din Ucraina cu bărcile şi au parte de complicitatea poliţiştilor. Până să ajungă pe piaţa neagră din Isaccea, o mare parte din marfă ar fi depozitată temporar în casele unor bătrâni din localitatea Niculiţel.

Galaţi

Marfa ilegală provine din Republica Moldova şi Ucraina şi este distribuită în „Piaţa Basarabenilor”, o piaţă de gros agroalimentară amenajată pentru producătorii de peste Prut, şi în cea din Micro 17. Aici, pe lângă basarabeni, mai vând ţigări şi „detailiştii” români, care cumpără ţigările pe care „angrosiştii” le introduc în ţară.

Brăila

Fumătorii pot alege între alte trei zone: Piaţa Concordiei (în centru), Piaţa Mare (principala din oraş) şi Piaţa Săracă, unde pachetul de „Plugar” fără filtru face senzaţie printre consumatori.

Arad

Cele mai multe ţigări introduse ilegal au ca origine Serbia şi Ucraina. Preţurile au urcat în ultimele două zile de la 7 la 8-9 lei, în Piaţa Fortuna, Piaţa Catedralei şi Piaţa Mihai Viteazul.

Baia-Mare

Principalele puncte de trafic sunt zona Gării CFR, la Semilună, în pieţele „Izvoarele” şi „Albina”, lângă complexul „Meda” sau lângă Center.

Sighetu Marmaţiei

Localnicii cumpără ţigări ucrainene din zona Unirii sau piaţa din centru.

Sibiu

Mulţi traficanţi preferă metoda „din uşă în uşă” şi vând marfa mergând la diverse firme şi instituţii publice. Mai sunt Piaţa Cibin, dar şi chioşcurile de stradă, care ascund sub tejghea grămezi de cartuşe.

Cluj-Napoca

Preţul ţigărilor variază aici între 5 şi 9 lei. Spre deosebire de alte oraşe, comercianţii clujeni de ţigări au început să scadă preţurile pe fondul arestărilor din vămi. Cele mai căutate locuri sunt pieţele Mărăşti, Ion Meşter, Flora şi Grigorescu.

Târgu-Mureş

Dacă eşti client de încredere, poţi face comandă la traficanţii de ţigări, iar a doua zi soseşte marfa netimbrată la un preţ bun. În
rest, cele mai bune puncte de vânzare sunt la pieţele „Diamant”, în „Cuza Vodă” şi „Piaţa de ruşi”.

RECUPERARE

Destinul confiscatelor

Foarte interesant este ceea ce se întâmplă în unele locuri din ţară cu ţigările confiscate.
O parte sunt distruse.

O parte erau distribuite la spitalele de psihiatrie, pentru bolnavii mintali fumători care intrau în sevraj.

O parte ajung la companiile producătoare de ţigarete, potrivit unor informaţii oferite de oficiali din Inspectoratul Poliţiei de Frontieră

Cele mai citite

Marcel Ciolacu vrea să găsească o soluție cu ministrul Finanțelor pentru plata pensiilor înainte de Paști

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că, lunea viitoare, va avea o întâlnire cu ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, şi cu alţi miniştri pentru a discuta...

Cum să-ți protejezi locuința de vremea rea

Indiferent dacă ești acasă sau nu, locuința ta este mereu expusă la riscuri generate de vremea rea, cum ar fi furtuni, inundații sau căderi...

JT Grup Oil anunță lansarea unei oferte publice de vânzare inițială a 10.000.000 acțiuni ordinare noi emise în urma unei operațiuni de majorare a...

JT Grup Oil S.A., companie ce activează pe piața distribuției de carburanți și dezvoltatorul celui mai nou terminal privat de produse petroliere din România...
Ultima oră
Pe aceeași temă