10.4 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăLifestyleFoodCel mai sincer psihopat din istorie, care a terorizat America: ”Urăsc nenorocita...

Cel mai sincer psihopat din istorie, care a terorizat America: ”Urăsc nenorocita asta de nație umană”

 

În aproape 30 de ani, Carl Panzram, supranumit ”cel mai sincer psihopat”, a omorât 21 de persoane și a violat alte 1.000. Cele mai multe victime au fost bărbați și copii. În momentul execuției sale, în anii '30, criminalul i-ar fi spus călăului să se grăbească: ”aș fi putut să omor 10 oameni în acest timp”.

Născut în 1891, într-o familie de fermieri din Minnessota, Carl Panzram a avut probleme cu legea încă de la opt ani, când a fost arestat pentru furt. La 12 ani a comis prima crimă, pentru ca, de-a lungul vremii, să comită alte 20 de atrocități. Conștiincios, Panzram și-a notat toate crimele, cu amănunte, într-un jurnal publicat sub titlul ” Killer: A Journal of Murder”, conform ozy.com.

”Urăsc nenorocita de nație umană”

La opt ani, tatăl său și-a abandonat familia, iar Carl s-a apucat de furat. Așa a ajuns să fie închis la școala de corecție,Red Wing, unde a fost bătut și violat în mai multe rânduri. Experiența dură trăită la Red Wing l-a făcut pe Panzram să privească cu multă ură lumea exterioară și l-a transformat într-un sadic.

De altfel, în jurnalul său, a notat că nu își regretă crimele: ”Urăsc toată nenenorocita asta de nație umană, încluzându-mă aici chiar și pe mine”.

După ce a terminat școala, și-a petrecut următorii ani dormind prin trenuri, unde a fost violat de nenumărate ori. Abuzurile l-au marcat profund pe Panzram, creând ”un băiat sadic, mult mai trist, dar inteligent”, după cum a mărturisit el în jurnal.

O călătorie începută în California, de-a lungul râului Columbia, în 1915, îi dă prilejul să-și scoată la suprafață ura pentru oameni: comite furturi și violează zeci de bărbați și copii. Prins, a fost condamnat la șapte ani de închisoare pentru furt, la Penitenciarul din Oregon.

În închisoare, Panzram a fost torturat de gardieni: era legat de scânduri și bătut cu furtunul ore întregi și singura sa hrană erau gândacii.

10 marinari, mâncați de crocodili 

Acest tratament l-a determinat, trei ani mai târziu, când a reușit să evadeze, să comită prima crimă, în New York. Panzram a angajat 10 marinari, care ar fi trebuit să muncească pe iahtul pe care îl cumpărase cu banii furați. Totuși, planul criminalului în serie era altul: să îi ucidă. Astfel, bărbatul i-a îmbătat pe toți și i-a împușcat în somn. Ulterior, a aruncat cadavrele la crocodili și a privit cum este devorat fiecare corp în parte. Următoarea victimă a lui Panzram a fost un copil,pe care l-a violat înainte să-l omoare.

În 1928, Panzram a fost arestat pentru o nouă serie de furturi și a fost încarcerat la un penitenciar din Washington. Deși a încercat de mai multe ori să evadeze, a fost prins de gardieni. Drept pedeapsă, a fost legat de o grindă și bătut până a rămas inconștient.

Oripilat de tratamentul aplicat de colegii săi, unul din gardieni, Henry Lesser, l-a ajutat: i-a oferit un dolar și câteva țigări. Gestul l-a impresionat pe Panzram, care a notat, în jurnal, că este prima oară când cineva face un astfel de gest pentru el.

Așa a început prietenia dintre psihopat și gardian. Panzram i-a dat jurnalul lui Lesser, care ulterior l-a publicat.

Jurnalul ororilor

"În timpul vieții, am omorât 21 de oameni, am făcut mii de jafuri și violuri și am comis sodomie cu mai mult de 100 de oameni. Nu regret nimic din toate acestea”, a scris Panzram.

Omorârea unui copil este consemnată cu lux de amănunte în jurnal: "În vreme ce meditam, un băiat de vreo 11-12 ani a apărut pe lângă mine și făcea gălăgie, căuta ceva. Și a găsit. L-am atras la o carieră de pietriș, unde l-am violat și l-am omorât, împrăștiindu-i creierii pe jos”

Deși a fost șocat de mărturiile lui Panzram, gardianul a continuat să-i vorbească psihopatului până în momentul execuției.

Condamnat la 25 de ani de închisoare pentru faptele sale, el a amenințat că îl va omorî pe primul om care îi va ieși în cale. Așa, l-a ucis pe Robert Warnke, omul care lucra la spălătoria din închisoare. Panzram i-a zdrobit țeasta cu o bară de fier. Pentru această nouă crimă, psihopatul a fost condamnat, în 1930, la moarte prin spânzurare.

Ultimele cuvinte ale pșihopatului au fost: ”Grăbește-te, nenorocitule! Aș fi putut să omor 10 oameni în acest timp”.

Jurnalul lui Panzram a fost publicat în 1970. Mărturiile lui i-au ajutat pe specialiștii în criminologie să înțeleagă cum gândesc criminalii în serie.

După examinarea notițelor, criminologii au ajuns la concluzia că traumele suferite în copilărie l-au făcut pe Carl Panzram să devină un criminal în serie.

În 1996, povestea lui Panzram a fost transpusă pe sticlă, cu  James Woods, în rolul lui Panzram și Robert Sean Leonard, în rolul lui Lesser.

 

 

 

Cele mai citite

Răzvan Burleanu, anunț de ultimă oră despre contractul selecționerului Edward Iordănescu

Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, dezminte zvonurile conform cărora negocierile cu Edward Iordănescu ar fi intrat în impas și consideră că actualul...

Vreme rea în toată țara, până joi dimineață

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o atenţionare Cod galben de precipitaţii însemnate cantitativ şi intensificări de vânt, valabilă până joi dimineaţa în...

Brățările personalizate pentru cuplu – Cadoul ideal pentru a celebra iubirea

Într-o lume plină de opțiuni când vine vorba de cadouri, brățările personalizate pentru cupluri se disting ca o alegere plină de semnificație și afecțiune....
Ultima oră
Pe aceeași temă