Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Hitler s-a refugiat în America? Un document declasificat de CIA susține că liderul nazist n-a murit în 1945

Un document recent declasificat de CIA pare să indice faptul că Adolf Hitler, liderul Germaniei naziste, n-ar fi murit la sfârșitul celui de-al doilea război mondial.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 01.11.2017 - 16:28

Un document recent declasificat de CIA pare să indice faptul că Adolf Hitler, liderul Germaniei naziste, n-ar fi murit la sfârșitul celui de-al doilea război mondial.

Documentul din arhiva CIA, datat 3 octombrie 1955 (la zece ani după sinuciderea oficială a lui Hitler), susține că un agent CIA având numele de cod CIMELODY-3 a raportat, la data de 29 septembrie 1955, că a fost contactat "de un prieten de încredere care a servit sub comanda lui și care trăiește în prezent la Maracaibo (Venezuela)".

Prietenul, a cărui identitate nu este dezvăluită, ar fi aflat de un fost ofițer SS, numit Phillip Citroen, în septembrie 1955, că "Adolf Hitler este încă în viață". Potrivit acestuia, la acel moment Hitler se ascundea în Columbia.

Ofițerul Philip Citroen s-ar fi întâlnit cu Hitler în Columbia în anul 1954 și chiar ar fi fost fotografiat împreună cu acesta. Fotografia a fost atașată documentului CIA recent declasificat, iar pe spatele pozei apare următoarea mențiune: "Adolf Schrittelmayor, Tunga, Colombia, 1954".

Ulterior, în ianuarie 1955, persoana despre care se spune că era Hitler s-ar fi mutat din Columbia în Argentina.

 

Citește totul despre:

Comentarii

loading...