20.8 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăLifestyleFoodExclusiv RL PRINT: Vânătorul lui Dragnea a împuşcat un contract de 23...

Exclusiv RL PRINT: Vânătorul lui Dragnea a împuşcat un contract de 23 de milioane de lei cu Primăria lui Firea

„România liberă” îți oferă marţi 24 de pagini cu dezvăluiri exclusive, informații și analize în profunzine, opinii şi comentarii pe subiectele zilei, reportaje şi documentare speciale, dar și un supliment special de mică publicitate.

Vânătorul lui Dragnea a împuşcat un contract de 23 de milioane de lei cu Primăria lui Firea

Șeful asociației vânătorești înființate de Liviu Dragnea în Teleorman a luat, ca singur ofertant, un contract de 23 de milioane de lei de la Primăria Generală București.

Primarul Gabriela Firea Pandele a decis la începutul lunii iulie 2016 ca Centrul de Protecție a Plantelor București să efectueze tratamentele de dezinsecție (combatere a țânțarilor) în parcurile și pe spațiile verzi administrate de municipalitate. Aparent fără nici o legătură, două luni mai târziu, Virgil Lucian Constantin înființa firma Fitodep Viridana SRL în localitatea Turnu Măgurele din Teleorman. După șase luni de la înființarea societăţii, în februarie 2017, Centrul de Protecție a Plantelor București anunța public că vrea să cumpere, în baza unui contract cadru, produse agrochimice în valoare de 23 milioane lei, fără TVA, pentru dezinsecția și deratizarea spațiilor verzi din București. O ofertă cu o valoare identică a fost depusă de  Fitodep Viridana SRL, care a şi fost declarată câștigătoare.

Ministerul de Externe întâi reține și apoi cercetează

Pașaportul unui cetățean turc, reținut abuziv de autoritățile române la comanda regimului Erdogan, a fost înapoiat titularului după ce România liberă a relatat pe larg incidentul. După două săptămâni de la reținerea pașaportului, Cesur Soner a fost chemat la sediul Poliției de Frontieră, care a admis că a acționat în urma unei solicitări a MAE lipsită de argumente.  Poliția a făcut o serie de cercetări, descoperind că nu  există niciun motiv pentru  reținerea paşaportului turcului „vinovat” că îl susţine pe Fethullah Gulen. Verdict: MAE a acționat abuziv.

Festivalul Scrumbiei, captural de omul de încredere al PSD Galaţi

De Florii, pe Faleza Dunării, a avut  loc a 16-a ediție a unui eveniment organizat din 2006 de familia consilierului lui Liviu Dragnea de la Camera Deputaţilor, Florin Pâslaru. Evenimentul a devenit o afacere pe bani publici. Primăria a alocat anul acesta 110.000 lei, pentru organizarea festivalului.


Ce mai puteți citi în ziar

PSD schimbă regulile din mers

Senatorii social-democrați au încălcat regulile în desemnarea candidatului la conducerea ICR. Conducerea Senatului a fixat data de 20 martie drept termen pentru depunerea candidaturilor, dar PSD și-a anunțat pretendentul, o creatoare de modă, Liliana Țuroiu, abia pe 22 martie.

Noul Drum al Mătăsii, un proiect care bate pasul pe loc de 20 de ani

Românilor li se prezintă de două decenii o poveste frumoasă: vechiul Drum al Mătăsii va fi reeditat și țara noastră va fi un punct important pe acest traseu. Dar, România nu are o infrastructură care să îi permită manipularea unor cantități mari de marfă, în ciuda tuturor planurilor triumfaliste.

Tensiuni în creștere între NATO și axa Rusia-Iran- Siria

Unul dintre militarii de top ai alianţei nord-atlantice acuză Rusia că face manevre ce depășesc nivelul de risc din vremea URSS, cu scopul de a sparge NATO. Pe lângă manevrele navale, Rusia a pornit și un război cibernetic asupra navelor aliaților.

Nu ratați ediția de print. Marţi, doar  la chioşcuri şi prin abonament!

Cele mai citite

O femeie de 31 de ani a fost reținută pentru efectuarea repetată de intervenții chirurgicale estetice minim invazive

O femeie în vârstă de 31 de ani a fost reţinută pentru 24 de ore, urmând să fie prezentată magistraţilor cu propunere legală, pentru...

Dacă vor avea pe ele avioane F-16 ale Ucrainei, Rusia amenință că va ataca baze militare din România

Liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, a amenințat că Rusia va ataca viitoarele avioane F-16 ale Ucrainei chiar dacă aeronavele se vor afla în...

USR: Guvernul Ciolacu minte când spune că ia măsuri în favoarea consumatorilor şi că scade facturile românilor

Reprezentanţii USR consideră că Guvernul PSD-PNL ''minte'' atunci când spune că reduce facturile românilor şi că, de fapt, continuă să întreţină schema prin care oamenii...
Ultima oră
Pe aceeași temă