12 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăLifestyleFoodExclusiv RL PRINT: Reţeaua Isărescu pentru fonduri europene

Exclusiv RL PRINT: Reţeaua Isărescu pentru fonduri europene

„România liberă” îți oferă luni 28 de pagini cu dezvăluiri exclusive, informații și analize în profunzine, opinii şi comentarii pe subiectele zilei, reportaje şi documentare speciale, dar și un supliment special de mică publicitate.

Reţeaua Isărescu pentru fonduri europene

Guvernatorul BNR nu lasă nimic la voia întâmplării: a primit o finanțare de 200.000 de euro de la UE prin intermediul soției unui subordonat al său de la Banca Naţională a României.

Nevestele a doi bancheri de la Banca Națională a României gestionează și evaluează împreună proiecte europene a căror valoare se ridică la câteva zeci de milioane de euro, în regiunea Sud-Vest Oltenia. În spatele celor două femei care colaborează cu succes se află doi bărbați puternic ancorați în funcții la BNR.

La începutul anului 2011, firma guvernatorului Mugur Isărescu, Măr SRL, a solicitat o finanțare europeană în valoare de aproximativ 200.000 euro de la Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia, condusă de Marilena Bogheanu, care prevedea amenajarea unei pensiuni în Drăgășani, pe domeniul viticol al lui Isărescu. Tot în acea perioadă, la porțile BNR bătea Aurelian Bogheanu, care căuta un loc de muncă. I s-a găsit repede o poziție călduță la Corpul de Control al guvernatorului.

Răzvan Cuc, ministrul Transporturilor: Pentru 2017, s-au estimat aproximativ 90 km de autostradă

Mutate la Otopeni în 2001, cursele interne ale Tarom ar putea reveni la Băneasa după modernizarea aerogării, a explicat, într-un interviu pentru România liberă, ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc. Mai mult, acesta promite că peste doi ani vom ajunge cu trenul direct la Otopeni, că se va relua circulația pe podul de la Grădiștea și că anul acesta va tăia panglica la 90 km de autostradă.

Ce-a mai rămas din Legea produselor româneşti

Comisia Europeană a decis declanşarea procedurii de infringement contra României în privinţa legii care cere ca 51% din produsele vândute în supermarketuri să fie românești.  Datele CE par să indice faptul că obligațiile se aplică numai lanțurilor de magazine cu amănuntul cu capital străin. România liberă a iniţiat o dezbatere pe această temă cu cei direct implicaţi. Sorin Minea, de la Romalimenta, susţine că „lanţul scurt e definit greşit”. Emil Dumitru, de la ProAgro, afirmă că, din contră, supermarketurile cu capital străin nu sunt discriminate, cum susţin. Iar Mircea Coşea, un adept al dezvoltării pieţelor autohtone, critică „Legea 51%”.

 

Ce mai puteți citi în ziar

Explozia RCA este inevitabilă

Până pe 19 mai, șoferii din România ar trebui să se gândească să își facă un RCA, chiar dacă au unul valabil. Motivul este  simplu: până la această dată prețurile nu pot depăși un anumit plafon. După 19 mai, singura categorie de conducători auto care beneficiază de preţuri sub plafoanele impuse prin lege în decembrie 2016 este aceea a șoferilor cu vârsta între 31 și 49 de ani. În restul cazurilor, asigurătorii preferă să vândă la nivelul maxim. ASF caută din nou soluţii pe ultima sută de metri.

Tot mai multe românce fac copii după 35 de ani

Numărul femeilor care decid să aibă primul copil după această vârstă s-a dublat în ultimul sfert de secol. Acest trend caracterizează lumea modernă, în care multe tinere se ghidează după deviza “Mai întâi mă ocup de carieră, îmi iau o casă şi apoi fac un copil”.

Nu ratați ediția de print. Luni, la chioşcuri şi prin abonament!

Cele mai citite

UE cere ca Facebook și Tik Tok să combată falsurile create cu inteligența artificială

UE, prin Comisia Europeană, a cerut marilor site-uri de socializare, precum TikTok și Facebook, să eticheteze clar publicitatea politică și să reducă "viralitatea conținutului"...

Se dezumflă balonul Green Deal!

În România, nu se vorbește deloc despre eșecul reuniunii miniștrilor de mediu din UE, cu privire la adoptarea Legii pentru Refacerea Naturii. Deși grupul...

Pentagonul va aloca 20 de miliarde de dolari pentru a dezvolta avionul de luptă NGAD

Forţele Aeriene ale SUA alocă aproape 20 de miliarde de dolari pentru a dezvolta avionul de luptă NGAD (Next Generation Air Dominance), înlocuitorul pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă