Exclusiv RL PRINT: Îmblânzirea lui Mugur Isărescu + Societățile comerciale ale Primăriei Generale, înființate ilegal

După ce, ani întregi, Banca Națională a României a reacționat dur la orice derapaj bugetar, în regimul Dragnea, Mugur Isărescu și-a schimbat atitudinea.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 12.04.2017 - 19:20

„România liberă” îți oferă joi 28 de pagini cu dezvăluiri exclusive, informații și analize în profunzine, opinii şi comentarii pe subiectele zilei, reportaje şi documentare speciale, dar și un supliment special de mică publicitate.

Îmblânzirea lui Mugur Isărescu

După ce, ani întregi, Banca Națională a României a reacționat dur la orice derapaj bugetar, în regimul Dragnea, Mugur Isărescu și-a schimbat atitudinea. În 2015, el și apropiații săi au criticat reducerile de taxe și impozite din noul Cod Fiscal, avertizând asupra creșterii deficitului bugetar. Acum, guvernatorul a acceptat, ba chiar a lăudat proiectul salarizării unitare, deși mai mulți finanțiști au avertizat că va urma o explozie a cheltuielilor de personal. De exemplu, în minuta ședinței din 5 aprilie a Consiliului de Administrație al BNR se consemnează: „S-a arătat însă de către unii membri ai Consiliului că tendinţa de creştere a salariilor ar putea contribui la reducerea emigraţiei în zona puţin calificată şi în cea înalt calificată”.

România Liberă a discutat cu mai mulți analiști financiari în legătură cu această schimbare de atitudine a guvernatorului Isărescu. “A devenit un fel de politică tradiţională ca BNR să nu fie «nici cu viii, nici cu morţii». E o politică de aghiasmă. Nu face nici bine, nici rău. Ca apa sfinţită”, a sintetizat profesorul de economie Mircea Coşea.

Societățile comerciale ale Primăriei Generale, înființate ilegal

Cele 20 de societăți comerciale înființate recent de Consiliul General al Municipiului București la cererea primarului Gabriela Firea Pandele sunt ilegale. Motivul: consilierii generali au aprobat înființarea acestor societăți cu votul majorității simple, adică jumătate plus unu. Dar, pentru ca hotărârile de înființare să fie legale, era nevoie de votul a două treimi din numărul total al consilierilor locali în funcție, conform Legii Administrației Publice.

Administrația Penitenciarelor livrează informații false instituțiilor internaționale

Printr-o  adresă înaintată de instituția care are în administrare închisorile românești către Departamentul pentru Drept Internațional și Cooperare Judiciară din cadrul Ministerului Justiției din Marea Britanie,  sub semnătura dr. Dan Halchin, director general adjunct, este zugrăvită o situație aproape idilică a condițiilor din pușcăriile supraaglomerate din România.

 

Ce mai puteți citi în ziar

Perdanții din 2016 revin la butoane în PNL

Alegerile pentru șefiile organizațiilor locale liberale marchează revenirea sau reconfirmarea unor lideri care au obținut scoruri slabe la scrutinul de anul trecut, precum Cristian Buşoi. În focul bătăliei interne, membrii PNL par să fi uitat că imediat după alegerile parlamentare din decembrie 2016 s-au angajat să nu mai voteze în conducere politicieni care să fi obținut sub media partidului, de 20%.

Harta intereselor în negocierile asupra Brexit

Negocierile pe marginea ieşirii Marii Britanii din Uniunea Europeană vor debuta în curând. „Politico.eu” a inventariat obiectivele celor 27 de ţări membre în negocierea cu Londra, în condiţiile în care există un „remarcabil consens” în legătură cu nevoia de a garanta drepturile propriilor cetăţeni aflaţi în Marea Britanie.

Tradițiile ancestrale de Învierea Domnului

În Bucovina, în dimineața de Paști, bătrânii pun într-un bol cu apă un ou roșu și o monedă, iar copiii sunt îndemnați să se spele pe față cu acea apă, pentru a rămâne sănătoși și frumoși. În tot spațiul românesc, sunt organizate şi competiții de spart ouă roșii

Nu ratați ediția de print. Joi, doar  la chioşcuri şi prin abonament!

Citește totul despre:

Comentarii

loading...
Loading...
loading...